• mufitonbasi@gmail.com
  • 0530 052 84 88

HABER DETAYI

22 Mart 2010 00:44

18 Mart Şehitleri Anıldı

cubuk canakkale18 Mart Şehitleri Anma Günü etkinlikleri kapsamında Çubuk’ta düzenlenen programda duygulu anlar yaşandı. Şehit yakınları ve askerler, İstiklal Marşı Şairi Mehmet Akif Ersoy’un Çanakkale Şehitleri’ne şiirinin okumasıyla gözyaşlarını tutmadı.

Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümü dolayısıyla, Çubuk Atatürk Parkında bulunan Atatürk büstüne çelenk konulmasının ardından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen 18 Mart Şehitleri Anma Programı Halk Eğitim Merkezinde devam etti.
Törene Çubuk Kaymakamı Meftun Dallı, Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Zafer Duru, Garnizon Komutanı Personel Yüzbaşı Sıtkı Akgöz, Milli Eğitim Müdürü M. Mensur Toprak’ın yanı sıra Çubuk Terör Mağdurları Dernek Başkanı Zeki Avan, sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri ile şehit aileleri katıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü organizesi ile Şehit Piyade Üsteğmen Muharrem Kaleli İlköğretim Okulu ve Çubuk Lisesi tarafından hazırlanan ve Halk Eğitim Merkezinde icra edilen 18 Mart Şehitleri Anma Programı izleyenler tarafından göz yaşları ile birlikte izlendi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Çubuk Lisesinden Tarih öğretmeni Cevat Aksu yaptı. Şehit Piyade Üsteğmen Muharrem Kaleli İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından Mehter Takımı gösterisi yapılırken, aynı öğrenciler tarafından Havranlı Koca Seyit adlı oyun sahne aldı. Çubuk Lisesi öğrencilerinden Gürkan Kaya tarafından okunan Mehmet Akif Ersoy’un yazmış olduğu Çanakkale Şehitleri’ne adlı şiir şehit yakınlarını ve izleyicileri göz yaşlarına boğdu.
Halk Eğitimdeki programın ardından protokol, şehit yakınları ve askerlerden oluşan heyet ilçe merkezinde bulunan Paşa Mezarlığındaki şehit mezarlarını ziyaret ederek, burada Çanakkale Şehitleri’nin ve terör şehitlerinin ruhuna Kuran’ı Kerim okunarak dua edildi.

Daha sonra Çubuk Belediyesi tarafından şehit yakınlarına verilen öğle yemeğinde bir konuşma yapan Çubuk Kaymakamı Meftun Dallı, Şehit yakınlarına yemek veren Belediye Başkanı Lokman Özden’e ve anma programını düzenleyen ekibe teşekkür etti.

Yemekte kaymakamın konuşmasının ardında Belediye Başkanı Lokman Özden, kahramanlık destanının yazıldığı Çanakkale zaferinin hiçbir zaman unutulamayacağını dile getirerek,”Çanakkale ve kurtuluş destanını bize yaşatan, başta dahi Komutan ve devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Paşa ve silah arkadaşlarını huzurlarınızda bir kez daha minnetle ve şükranla anıyorum. Önce vatan, sonra can diyen, bize aziz bir vatan bırakan, toprağın kara bağrından sıra dağlar gibi yatan, mübarek şehitlerimize cenab-ı haktan rahmet diliyor, ruhları şad, mekanları nur olsun diyorum” dedi.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.