• mufitonbasi@gmail.com
  • 0530 052 84 88

HABER DETAYI

13 Ağustos 2011 15:33

2 Bin İşsiz Alınacak

2 Bin İşsiz Alınacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, işsizlikle mücadelede bizzat işsizlerin aktif rol alacağı bir uygulamayı hayata geçiriyor. Hazırlanan proje işe 2 bin işsiz işsizlere danışman olacak.

Bakanlık, üniversite mezunu işsizler arasından 2 bin kişiyi İŞKUR’da “iş ve meslek danışmanı” olarak istihdam edecek. Böylece işsiz durumdaki 2 bin kişi, iş arayanlara rehberlik yapmaya başlayacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik yaptığı açıklamada, dünyada son yüzyılın en büyük ekonomik krizi yaşanmasına karşın, hükümet tarafından başarıyla uygulanan güçlü ve istikrarlı mali ve ekonomik politikalarla bu krizin üstesinden gelinerek dünyaya örnek olunduğunu söyledi.

Kriz sonrası yüksek büyüme hızına erişen ülke ekonomisinin mevcut durumunun, istihdam hizmetlerinin de daha etkin ve daha verimli olmasını zorunlu kıldığını ifade eden Çelik, bu tür hizmetlerin yerine getirilmesinde gerek işsize gerekse de işverene sunulan danışmanlık faaliyetlerinin büyük önem taşıdığını dile getirdi.

2,000 KİŞİ BAŞVURABİLECEK

Türkiye’deki iş gücü dikkate alındığında bu eğitimi alan personel sayısı ile bu kadar önemli bir hizmetin belirlenen hedefler doğrultusunda yürütülmesinin zor olduğunu ifade eden Çelik, bu nedenle, 61. Hükümet Programında da yer aldığı üzere, İŞKUR’a kayıtlı her işsizin bir “iş ve meslek danışmanı” olacağını ve işsizlere birebir hizmet verileceğini dile getirdi. Çelik, şunları kaydetti:

“İlk kez hükümetimiz döneminde Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından belirlenmeye ve belgelendirilmeye başlanan meslek standartları çerçevesinde ‘İş ve Meslek Danışmanı Ulusal Meslek Standardı’ ile ‘İş ve Meslek Danışmanı Ulusal Yeterlilik’ belgesini yayımladık.”

Tüm bu çalışmaların sonucunda, İŞKUR’da görevlendirilmek üzere iş ve meslek danışmanı alımı sürecini başlattık. Bu amaçla, İŞKUR tarafından belirlenen kriterlere sahip olan üniversitelerde düzenlenecek olan, 360 saatlik İşgücü Yetiştirme Kurslarına ağustos ayı içinde başlanacaktır.

Bu kurslara katılacak 3 bin 500 kişi, İŞKUR’da çalıştırılacak 2 bin sözleşmeli iş ve meslek danışmanlığı pozisyonuna başvurabilecektir.”

ARANAN ŞARTLAR

Bakan Çelik, “iş ve meslek danışmanlığı” eğitiminden yararlanmak isteyen gençlerde, İŞKUR’a kayıtlı olması, herhangi bir işte çalışmıyor olması, en az lisans düzeyinde mezun olması, 10-11 Temmuz 2010 tarihinde yapılan KPSS (B) grubu sınavına girmiş ve KPSSP3 puan türünden 70 ve üzeri puan almış olma şartlarının aranacağını bildirdi.

Bu şartları taşıyan adayların, İŞKUR İl Müdürlüklerine müracaat etmek suretiyle veya kurumun internet sitesi üzerinden başvuru yapabileceklerini belirten Çelik, adayların, puanı en yüksek adaydan başlamak üzere tercih ettikleri üniversiteye ayrılan kontenjana göre yapılacak puan sıralaması sonucunda eğitime başlayacaklarını ifade etti. Çelik, şöyle konuştu:

“Eğitimin tamamlanmasının ardından, test merkezi bulunan, bağımsız ve bu konuda akredite olmuş kurum/kuruluşlar tarafından yapılacak sınav sonucunda başarılı olan kursiyerler, ‘İş ve Meslek Danışmanı Mesleki Yeterlilik Belgesi’ne sahip olacaklardır.

Böylece, kamuya eleman alımında ilk kez Mesleki Yeterlilik Kurumu onaylı belge aranacaktır. Bu belgeye sahip olanlar arasından, KPSS B grubu (KPSSP3) puan türü esas alınmak suretiyle seçilecek adaylar İŞKUR İl Müdürlüklerinde sözleşmeli “iş ve meslek danışmanı” olarak istihdam edilecek olup, Aralık 2011’de göreve başlaması planlanmaktadır”dedi.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.