• mufitonbasi@gmail.com
  • 0530 052 84 88

HABER DETAYI

08 Aralık 2009 23:09

Ankara’nın BOTAŞ’a borcu Yok

harun gunduzANKARA-Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş. Genel Müdürü Harun Gündüz, Başkent Doğalgaz Dağıtım’ın BOTAŞ’a olan borçlarını sıfırladıklarını açıkladı.

Gündüz bundan sonra BOTAŞ’tan alınacak gazın bedelinin düzenli olarak ödeneceğini belirtti.

Gürbüz, yaptığı yazılı açıklamada, Başkent Doğalgaz Dağıtım’ın Mayıs ayı itibariyle BOTAŞ’a olan 440 milyon TL borcunu ödeyerek, şirketin borçlarını sıfırladıklarını bildirdi. Gündüz, “Mayıs ayından itibaren 6 aylık dönem zarfında gelirlerimizin yüzde 92’sini aktararak, zaman zaman bunun da üstüne çıkarak borçlarımızı ödedik. Daha önce Kasım sonu itibariyle borcu bitireceğimizi söylemiştik. 7 Aralık itibariyle BOTAŞ’a olan borçlarımızı sıfırlamış bulunuyoruz” dedi.

Bu süreç içerisinde yatırımların kesilmediğine vurgu yapan Gündüz, yapılan borcun büyük ölçüde doğalgaz yaygınlaştırma çalışmalarından kaynaklandığını belirtti. Ankara’nın mücavir alanlarının genişletildiğini kaydeden Gündüz, doğalgaz yaygınlaştırılması 6’ıncı aşama kapsamında Çubuk, Elmadağ, Akyurt, Kazan, Gölbaşı ve Temelli bölgelerine doğalgaz götürüldüğünü ve götürmeye devam ettiklerini ifade etti.

Bundan sonra herhangi bir borç oluşturmadan faaliyetlerine devam edeceklerini belirten Gündüz, BOTAŞ’tan alınan gazın bedelinin ödenmeye devam ettireceklerini kalan kısmıyla da yatırımların ve diğer faaliyetlerin sürdürüleceğini kaydetti.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.