• mufitonbasi@gmail.com
  • 0530 052 84 88

HABER DETAYI

17 Mart 2016 14:42

Agat Taşı Kursu Başvurusu

Agat Taşı Kursu Başvurusu

AW319606

Ankara Kalkınma Ajansı desteğiyle Çubuk Belediyesi tarafından kurulan Agat Taşı İşleme ve Kuyumculuk Atölyesi’ne kursiyer başvurularının alınmaya başlandığı bildirildi.

Yapılan açıklamaya göre, agat taşı ve kuyumculuk sektörüne kalifiye eleman yetiştirmek amacıyla geliştirilen projenin, birinci dönem programı eğitimi, nisanda başlayacak. Kursiyerler toplam 480 saat teorik ve uygulamalı eğitim alacak.

Belediye Başkan Yardımcısı Şükrü Acıelma, projeyle ilçenin değerlerinden olan yarı değerli taşların ekonomiye kazandırılması ve bu konuda yeni istihdam kapılarının oluşturulmasına destek olmayı hedeflediklerini bildirdi.

Atölyenin eğitime hazır hale getirildiğini aktaran Acıelma, eğitimlerin nisan ayında başlayacağını ifade ettiği açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Bu eğitimi alanlar hem iş bulabilecek hem de kendi işlerini kurabilecekler. Agat taşının takıya dönüşünde kullanılan tekniklerini, kullanılan cihazları ve takı türlerini yakından tanıyacaklar. Bu konuda yaklaşık 480 saat uygulamalı eğitimlerimiz olacak. Kursiyerlerimiz, eğitimler sonunda profesyonel olarak bu işi yapabilecek kapasiteye gelecekler ve atölyelerde çalışma imkanı bulabilecekler. Kursa katılmak isteyenlerin 30 Mart tarihine kadar şahsen başvuruda bulunması gerekiyor. 480 saat sürecek eğitimden 60 kişi yararlanabilecek” diye konuştu.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.