• mufitonbasi@gmail.com
  • 0530 052 84 88

HABER DETAYI

27 Nisan 2011 15:15

Ak Parti Bölge Vekilleri Çubuk’u Ziyaret Etti

Seçimler yaklaşırken AK Parti Ankara 2’nci Bölge Milletvekili adaylarından bazıları Çubuk’a gelerek vatandaşla buluştu.

 

Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden’i makamında ziyaret eden AK Partili milletvekili adayları, daha sonra Çubuk Dernekler Federasyonunu, Esnaf ve Sanatkarlar Odasını, Halil Şıvgın Çubuk Devlet Hastanesini ve esnafı ziyaret etti.

Erdöl’e hastane hakkında bilgi veren Albayrak, ilçede doktor, sağlık personeli ve ambulans eksikliği yaşandığını belirtti.

Erdöl, Türkiye’de en önemli sorunlarından birinin de sağlık personeli ve hekim açığı olduğunu ifade ederek, bu konuda yapılması gerekenin tıp fakültelerinin sayısının artırılması olduğunu kaydetti. Erdöl, şöyle konuştu:

‘Mevcut fakültelerin öğrenci sayısını artıralım, dedik. Buna karşı geldiler. Bunlar olmuyorsa yabancı hekim getirilsin, dedik. Ona da ‘olmaz’ dediler. Yani her şeye karşı gelen bir ekip, bir zihniyet mevcut. Bunlarla mücadele ede ede biz bu hastaneleri ihya etmeye çalışıyoruz. Türkiye’deki hekimlerin yüzde 50’si Ankara, İstanbul ve İzmir’de bulunuyor. Hekim sayısı bakımından en şanslı il de Ankara’dır. Hekim açığının kapatılması için 10 yıl önce atılması gereken adımlar, o gün atılmadığı için biz bu gün bu sıkıntıları çekiyoruz. Dünya Sağlık Örgütünde Avrupa bölgesindeki ülkeler arasında nüfusa oranla Türkiye hekim sayısı bakımından en düşük hekim sayısına sahip ülkedir. Avrupa ortalamasının yarısı kadar hekim düşüyor Türkiye’de. O yarının da yarısı bu saydığımız üç büyük ilde bulunmaktadır. Diğer 78 il dörtte bir hekimle idare ediyor.’

Dumansız hava sahası projesinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a ait olduğunu söyleyen Erdöl, sigara yasağını en iyi uygulayan ülkenin de Türkiye olduğunu belirtti. ‘Bu yasağa kimse uymaz’ denilen bir ortamda halkın yüzde 95’inin yasağa uyduğunu kaydeden Erdöl, ‘Kanun 2009 yılında hayata geçirildi. Ondan önceki 2009’un ilk beş ayı ile 2010’un ilk beş ayını karşılaştırdığımızda, kalp krizlerinde yüzde 33 bir azalma olmuş. İstanbul’daki hastanelerin acilini incelediğimizde bu oran ortaya çıkıyor. Solunum yolu hastalıklarında ise yüzde yirmi küsür bir azalma olmuş. Beş yıl sonrasında kanser vakalarında ciddi bir azalma göreceğiz’ dedi.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.