• mufitonbasi@gmail.com
  • 0530 052 84 88

HABER DETAYI

13 Aralık 2009 22:28

Ankara Birincisi Çubuk

Ankara Meb enerji bayrak webÇubuk’un Yukarı Çavundur İlköğretim Okulu, daha önce temiz ve hijyenik okullara verilen Beyaz Bayrak ödülünü Çubuk’ta ilk defa alarak adını duyurmuştu.

Yukarı Çavundur İlköğretim Okulu, Enerji Bayrağını da alarak bir ilke daha imza attı.

YUKARI ÇAVUNDUR İLKÖĞRETİM OKULU ENERJİ BAYRAĞINI DA GÖNDERE ÇEKTİ

Milli Eğitim Bakanlığı’nın düzenlemiş olduğu “Geleceğe Enerjin Kalsın”  isimli proje ile okullarda elektrik ve su tasarrufunun özendirilmesi amaçlanmakta olup, bu kapsamda Yukarı Çavundur İlköğretim Okulu yaptığı çalışmalar ile ilçe ve il elemelerini 100 üzerinden 96 puan alarak geçmiş ve ödül almayı hak ederek enerji bayrağını göndere çekti.

          Yapılan değerlendirme sonucu 90 puanı aşan okullara verilen Enerji Bayrağı, plaket ve sertifika Özel Bilkent İlköğretim Okulu’nda İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan,  İlçe Milli Eğitim Müdürleri ve Okul Müdürlerinin katıldığı ödül töreninde Okul Müdürü Engin Yurtalan’ a takdim edildi.

 Projeye Ankara genelinden 115 okul başvurdu. 21 okul 90’ın üzerinde puan alarak ödül almaya hak kazandı. Yukarı Çavundur İlköğretim Okulu 96 puan alarak 115 okul arasında Ankara 1. si oldu.

          Okul Müdürü Engin Yurtalan yaptığı açıklamada: “Bu proje kapsamında okuldaki tüm ampullerin tasarruflu ampullerle değiştirdik. Tüm sınıflara termometre takıldığını, elektrik tesisatının bakım ve temizliğin yaptırdık. Kapı, pencere ve çatı ısı yalıtımının sağladık. Ankara TEMA Vakfı ile işbirliği yapılarak öğrenci, veli ve öğretmenlere seminerler verdik” diye konuştu.

Enerji ve Su tasarrufu konulu Slogan, Resim, Şiir ve Kompozisyon yarışmaları düzenlendiğini de belirten Yurtalan; “Dereceye girenlerin ödüllendirildiğini, atık kağıt ve atık pil toplama kampanyaları düzenlendiğini, Tüm musluk ve prizlere gereksiz kullanımı önlemek için uyarı yazıları yazıldığını, okul hizmetlisinin kaloriferi doğru ve tasarruflu yakmak için kalorifer ateşleyiciliği kursuna gönderildiğini, Enerji Kulübü kurulduğunu, bozuk muslukların tamir edildiğini, ıslak zeminlerdeki su kaçaklarının tespit edilerek önlendiğini” ifade etti.

Yurtalan, yapılan bu çalışmalar sonucu öğrenci, öğretmen ve velilerde enerji tasarrufu konusunda bir bilinç oluştuğunu da sözlerine ekledi.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.