• mufitonbasi@gmail.com
  • 0530 052 84 88

HABER DETAYI

30 Ağustos 2010 15:02

Ankara da İftar Sofrasında Rekor Denemesine Çubuk’tan Destek

Başkentte, çeşitli sivil toplum örgütlerinin bir araya gelerek oluşturduğu 10 platform yönetimi, 2 Eylül’de Atatürk Kültür Merkezi’nde verecekleri iftar yemeğinde 50 bin kişiyi bir araya getirerek yeni bir rekora imza atmayı hedefliyor.

Büyük Ankara Platformu Derneği Başkanı Tahsin Serdaroğlu, Başkent Platformu Derneği Başkanı Turay Aksoy, Orta Anadolu Platformu Derneği Başkanı Hakan Emektar, Karadeniz Platformu Derneği Başkanı Hüseyin Ayaz, Akdeniz Platformu Derneği Başkanı Vahit Oğuz, Altındağ Platformu Derneği Başkanı Abdurrahman Yalçın, Çankırılılar Platformu Derneği Başkanı Hikmet Altıntop, Beypazarı Platformu Derneği Başkanı Erdal Bozkurt, Çubuk Platformu Derneği Başkanı Ahmet Yalçın (Ali Demirel), Hasta Hakları Savunma Araştırma Geliştirme Derneği (HAKSAD) Başkanı Nazmi Tutal, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’i makamında ziyaret etti.

Ziyarette konuşan gönüllü destekçi Ali İlkbahar, Ankara’da bulunan 10 platform ile 100’e yakın sivil toplum örgütünün desteğiyle siyasi partilerle ilgileri bulunmayan herkesin davet edildiği iftar yemeği verileceğini belirterek, bu yemeğe Ankara’da yaşayan ve bulunan siyasi partilerin, sivil toplum örgütlerinin, belediyelerin temsilcileri ile sanatçılar ve vatandaşların davet edildiğini bildirdi.

”Ankara’nın mimarı Belediye Başkanımız Melih Gökçek’i de iftar yemeğimize davet ediyoruz” diyen İlkbahar, organizasyonun sponsor olan iş adamları tarafından finanse edileceğini belirtti.

İFTARA KATILANLARA LUNAPARK BEDAVA

Büyük Ankara Platformu Derneği Başkanı Tahsin Serdaroğlu da Ankara için tarihi bir organizasyon olan iftar yemeğinin Hipodrom’daki Atatürk Kültür Merkezi’nde 2 Eylül Perşembe günü verileceğini söyledi.

Yemeğe 50 bin kişinin katılmasını hedeflediklerini ifade eden Serdaroğlu, ”50 bin kişinin aynı anda orucunu açacağı rekor denememize Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan da katılacak” dedi.

Serdaroğlu, ”Böyle bir organizasyonda bizimle beraber olmak, sevgi, muhabbet, kardeşlik duygularını arttırmak ve referandum sürecinde ‘evet’ organizasyonuna destek verebilmek amacıyla biz, tüm sivil toplum örgütlerini ve Ankaralı’ları davet ediyoruz” diye konuştu.

İftara katılan herkese girişte bir kart verileceğini ifade eden Serdaroğlu, bu kartla o gün akşam saat 09.30’dan sonra lunaparkın sınırsız olarak ücretsiz olacağını kaydetti.

”EVET İÇİN KALBİ ÇARPAN HERKESİN DESTEĞİ GEREKİYOR”

Belediye Başkanı Gökçek ise sivil toplum örgütlerinin böyle bir organizasyona teşebbüs ettikleri için ve anayasa oylaması öncesinde böyle bir gayretin içine girdikleri için kendilerini tebrik ettiğini belirterek, ”İddialı bir yaklaşımınız var. 50 bin kişilik organizasyon çok büyük bir organizasyon, inşallah başarılı olursunuz” diye konuştu.

Belediye olarak herhangi bir destek veremeyeceklerini ancak kişisel olarak yanlarında olduğunu ifade eden Gökçek, ”Evet için kalbi çarpan herkesin bu işte manevi de olsa katkıda bulunması gerekiyor. Bizim resmi sıfatımızla değil, kişisel sıfatımızla yanınızda olduğumuzu bilmenizi isterim. Bu anlamlı bir hareket. Hem iftar hem de demokrasi için ‘evet’ çok önemli bir hamle hepinizi kutluyorum” diye konuştu.

İstanbul’un Esenler ilçe Belediyesince 21 Ağustosta düzenlenen iftar yemeğinde, 10 kilometre uzunluğundaki 7 bin 20 masada, 41 bin 120 kişi birlikte orucunu açmıştı. Dünyanın en kalabalık sofra rekoru, 16 bin 250 kişiyle Washington’da bulunuyor.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.