• mufitonbasi@gmail.com
  • 0530 052 84 88

HABER DETAYI

07 Şubat 2013 21:26

Av Köpekleri Ücretsiz Aşılandı

Çubuk Belediyesi ve Çubuk Avcılar ve Doğayı Koruma Derneği tarafından ortaklaşa yürütülen proje kapsamında ilçede bulunan av köpekleri için ücretsiz aşı kampanyası düzenlendi.

Çubuk Belediyesi veteriner hekimi Bekir Kılıç tarafından yapılan aşılamada, av köpeklerine kuduz ile parazit aşısı yapıldığı ve genel muayenelerinin yapılarak karnesi olmayan köpeklere karne çıkartıldığı bildirildi.

Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, yaptığı açıklamada, halk sağlığı için ilçede insanlarla birlikte yaşayan evcil hayvanların da sağlığının çok önemli olduğunu, ilçe genelinde yürüttükleri evcil ve başıboş hayvanlara yönelik sağlık taramalarının av köpekleriyle devam edildiğini söyledi.

Çalışmanın av köpeklerinin sağlığı ve kayıt altına alınmaları açısından çok önemli olduğunu vurgulayan Çubuk Avcılar ve Doğayı Koruma Derneği Başkanı Sedat Geniş ise “Biz avcılar için av köpekleri çok önemlidir. Köpeklerimiz, avda olsun diğer günler olsun bizim yanımızdan hiç ayrılmazlar. Bu nedenle onların sağlığı bizim de sağlığımız için çok önemlidir. Belediyemiz tarafından kulübümüz üyeleri için ücretsiz olarak başlatılan kampanya ile av köpekleri aşılanırken, bir taraftan da genel muayeneleri yapılıyor. Bu yıl ilk defa yapılan aşı kampanyasının geleneksel hale getirilmesini istiyoruz” dedi.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.