• mufitonbasi@gmail.com
  • 0530 052 84 88

HABER DETAYI

07 Şubat 2013 21:31

Avrupa Gönüllü Hizmeti ile Çubuklu Gençler Bosna Gidiyor

Avrupa Gönüllü Hizmeti programı kapsamında ‘gönderen’ ve ‘koordinatör’ kuruluş olarak akredite edilen Ankara’nın Çubuk Belediyesi, hazırladığı proje kapsamında ilk gönüllülerini Bosna Hersek’e gönderdi. 

Türk Ulusal Ajansı tarafından ‘gönderen’ ve ‘koordinatör’ kuruluş olarak akredite olan Çubuk Belediyesi’nin Avrupa Gönüllülük Hizmeti (AGH) kapsamında hazırladığı ’The City Of Well-Being’’ ‘Esenlik Şehri’ isimli ilk projenin kabul edildiğini söyleyen Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, proje kapsamında 2 gönüllünün altı aylık süre ile Bosna-Hersek’e gideceğini belirtti.

Bosna Hersek’e giden gönüllüleri makamında kabul eden Başkan Özden, burada yaptığı açıklamada gönüllü gençlerin Çubuk’u ve Türkiye’yi en iyi temsil edeceklerine inandığını kaydetti. Hazırlanan proje kapsamında 6 gencin Bosna Hersek ve Polanya’ya gönderileceği bilgisini veren Başkan Özden, belediye olarak artık proje hazırlayan ve hazırladığı projeleri yöneten bir konumda olduklarını vurgulayarak şunları söyledi:’’Akredite olduktan sonra Ekim ayında Avrupa Gönüllülük Hizmeti (AGH) kapsamında ilk projemizi hazırladık. İngilizce ismi ’The City Of Well-Being’’ Türkçe ismi ise ‘Esenlik Şehri’ olan projemiz ile 2 gönüllümüzü altı aylık süreyle Bosna-Hersek’e, 4 gönüllümüz de Polonya’ya göndereceğiz. Bu kapsamda toplamda 6 gönüllüyü Avrupa’ya göndermiş olacağız. Bununla birlikte yeni projeler hazırlamaya da devam edeceğiz’’dedi.

Gönüllülerin hem kültür hem de yeni bir dil öğrenme fırsatı olacağını anlatan Başkan Özden,  yabancı bir ortamda ailelerinden ve arkadaşlarından uzakta uzunca bir süre kalmalarının ciddi bir tecrübe olacağını ifade etti.

Gönüllülere çeşitli tavsiyelerde de bulunan Başkan Özden, ’’Farklı bir kültürü tanırken aynı zamanda kendi kültürümüzü tanıtma şansınız da olacak. Gittiğiniz yerde İngilizcenin yanında Bosnakça da öğrenmiş olacaksınız. Kendinizi geliştirdiğiniz gibi birde girişimcilik ruhu kazanacaksınız.  Gönüllü hizmet sonrasında yaygın eğitim sürecini belgeleyen Youthpass sertifikası verilecek. Bunların yanında en önemlisi de atalarımızın at sırtında gittiği ve yıllar boyu yurt edindiği yerleri gezme ve görme fırsatı bulacaksınız’’ diye konuştu.

Başkan Özden, projeye sağlanacak hibe desteğinin 20 bin 800 Avro olarak belirlendiğini ve programına katılan gençlerin, barınma, yol masrafları, aylık cep harçlığı ve sağlık sigortalarının program bütçesinden karşılanacağını sözlerine ekledi.

Bosna Hersek’in Zavidovici kentine gidecek gönüllü gençlerden Osman Merdan, ilk defa yurt dışına gideceği için çok heyecanlı olduğunu söyledi. Türkiye’yi ve Çubuk’u en iyi şekilde temsil edeceğini belirten Merdan, kendilerine bu fırsatı veren Başkan Özden’e ve ekibine teşekkür etti.

Daha önce gezi amaçlı yurt dışına çıktığını ancak ilk defa uzun süre ailesinden uzak kalacağını anlatan gönüllü gençlerden Ozan Faruk Erkan ise, altı ay sonra hayatında birçok şeyin değişeceğine inandığını söyledi.

Konuşmaların sonunda gönüllü gençlerle hatıra fotoğrafı çektiren Başkan Özden, gençlere gittikleri yerde edinecekleri yeni arkadaşlarına vermek üzere İngilizce Kuranı Kerim ve çeşitli hediyeler verdi.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.