• mufitonbasi@gmail.com
  • 0530 052 84 88

HABER DETAYI

25 Ağustos 2010 20:59

Bakan Çağlayan AKSİAD’ın İftar Yemeğine Konuştu

Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan AKSİAD tarafından düzenlenen iftar yemeğine katıldı.

Akyurt Sanayici ve İşadamları (AKSİAD) tarafından, Borusan Oto Akyurt tesislerinde bir iftar yemeği düzenlendi.

İftar yemeğine, Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, İlçe Kaymakamı Mustafa Yiğit, Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş AKSİAD Başkanı İrfan Giral, İlçedeki Sanayiciler, çeşitli Sanayi ve İşadamları derneklerinin temsilcileri katıldı.

 

Yemek aralarında yapılan konuşmalarda;

Akyurt Kaymakamı Mustafa Yiğit “Geçmişte başkaları üretir, biz tüketirdik. Artık biz üretiyoruz, Ortadoğu ve Dünya bizim ürettiklerimizi tüketiyor. Bu başarılarından dolayı tüm işadamlarımızı tebrik ediyoruz. Akyurt çok hızlı gelişen bir ilçe. İlçemizde büyük ölçekli sanayi tesisleri bulunmasına rağmen hiçbir çevre sorunu yaşanmamasından dolayı da tüm sanayicilerimizi tekrar tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

Akyurt Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş ise “İlçemize gösterdiği özel ilgiden dolayı bakanımıza çok teşekkür ediyorum. 2004 yılında göreve geldiğimiz günden bu güne kadar yaptığımız çalışmalarla ilçemiz artık bir marka olmaya başlamıştır. Gerek altyapısı gerek üst yapısıyla Akyurt’u  bir dünya markası olmaya hazırlıyoruz ” dedi.

AKSİAD Başkanı İrfan Giral ise yaptığı konuşmada “Akyurt artık uluslararası bir marka olmaya başlamıştır. İlçeye yapılacak olan Uluslararası fuar alanı projesiyle ilçe Uluslararası Fuarcılığın merkezlerinden birisi haline gelecektir. İlçemizde faaliyet gösteren firmalardan bir tanesi artık ürünlerine “Made İn Turkey / Akyurt” etiketi basmaya başlamıştır” diye konuştu.

Son olarak kürsüye çıkarak davetlilere hitap eden Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan da “Akyurt Sanayisi Ankara’nın göz bebeğidir. Sadece Ankara Sanayi Odası Başkanıyken değil, Sanayi ve Ticaret Bakanlığım süresince de, yaşantım boyunca da Akyurt Sanayisini destekledim ve destekleyeceğim. Akyurt’a yaklaşık 1.000 dönümlük bir alan üzerine kurulacak olan uluslararası Fuar Alanı sadece Ankara’nın değil, Türkiye’nin hatta dünyanın en önemli fuar alanlarından birisidir. Fuar Alanını havaalanına yakın ve gelişime açık bir yere yapmak gerekiyordu, Akyurt bunun için en doğru yer oldu. Bu fuar alanının kurulmasıyla ilgili Meclis açılır açılmaz, çalışmayı inşallah Meclis’ten geçirerek burada kazma, kürek sallamaya başlayacağız ” şeklinde konuştu.

İftar yemeği sonunda AKSİAD’a yeni katılan 4 sanayiciye katılım belgelerini Bakan çağlayanın vermesiyle ve toplu olarak hatıra fotoğrafı çekilmesiyle iftar yemeği sona erdi.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.