• mufitonbasi@gmail.com
  • 0530 052 84 88

HABER DETAYI

13 Eylül 2010 11:39

Başbakan Konuştu, Yüzler Çubuk’a Döndü

Başbakan Erdoğan Referandum hakkında konuştu.

Ankara’ya 7bin 30 derslik yaptık. İki adet Üniversite daha yaptık. Şimdi Yıldırım Beyazıt 2010’a da Turgut Özal Üniversitesi.

Sağlıkta toplam 904 trilyonluk bir yatırım. Nerede ise bir katrilyon. İstediğin hastaneye gidiyorsun istediğin ilacı buluyorsun.

Adalet’te attığımız adamlar Çubuk, Elmadağ, Helmene, Kalecik ve Kızılcahamam Adalet saraylarını açtık hizmete açtık. Tamamladığımız 2 adet Adalet sarayı da tamam. 37,112 tane sahiplerine teslim ediyoruz. Ankara’yı gecekondu olmaktan kurtarıyoruz. İnşallah o girişleri de sağıda soluda değişiyor. Bir taraftan modern binalar inşallah karşı tarafta Selçuklu Mimarisi ile başlayan binaları göreceksiniz. Ziraat Ankara’ya yakışan neyse onu yapacağız. Modern bir havaalanına kavuşturduk mu? İzmir Muğla Antalya öyle… Her yerde öyle. Değerli kardeşlerim havaalanlarından şehre. Turgut Özal Bulvara sahipler. Eski halini düşünün.

467 kilometre 79 senede. 7,5 senede 328 kilometre bölünmüş yol yaptık. Hesap ortada. Ankara’yı Eskişehir’e bağladık. Ankara’yı Konya’ya bağlıyoruz. Ankara’yı Sivas’a her yere inşallah hızlı trenle bağlıyoruz. 955 trilyon tarım desteği verdik. Ziraat Bankası %59 faiz ile veriyordu %13’e getirdik, sonra %3’e eğer damlama yapıyorsa 0’a indirdik. Esnaf Halk Bankasından alıyordu bunu da %13’e düşürdük şimdi 5 puanının hazine olarak bir karşılıyoruz %5 faiz ile devam ediyor. 250 milyar’a kadar kredi alabiliyor. Şimdi Vakıflar aracı ile 100 eser onardık.

Sevgili kardeşlerim bütün bunlardan sonra sizden bir şey istiyorum durmayalım. Çalışalım koşturalım. Rize’de bir afet oldu. Yarın inşallah heyelan bölgesine gideceğim. Geride kalanlara sabırlar diliyorum. Pakistan ile ilgili tekrar elimizi uzattık. Türkiye’nin elini ilk adım olarak götürecekler ve hemen halk oylamasından sonrada ben gideceğim.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.