• mufitonbasi@gmail.com
  • 0530 052 84 88

HABER DETAYI

11 Şubat 2013 19:51

Başkentgaz, 2013 Hedeflerini Belirledi

Başkent Doğalgaz Dağıtım Anonim Şirketi Çubuk’ta doğalgaz çalışmaları yürütülecek mahallelerde incelemelerde bulunan Kırşan, daha sonra Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden’le toplantıda bir araya geldi.

(BAŞKENTGAZ) Genel Müdürü İbrahim Halil Kırşan, “Yaklaşık bu yılki yatırım hedefimiz 25- 30 milyon lira olacak” dedi.

Kırşan, burada bir soru üzerine Başkentgaz’ın ihale sürecinin kendilerinin dışında Özelleştirme Yüksek Kurulu tarafından yürütüldüğünü ve sürecin devam ettiğini söyledi.

Abone sayısında 1 milyon 420 bine ulaştıklarını vurgulayan Kırşan, doğalgaz dağıtım hacminin 3,6 milyon metreküp olduğunu ifade ederek, Türkiye’de İGDAŞ’dan sonra ikinci büyük şirket olduklarını kaydetti.

Çalışmalarına azimle devam ettiklerini vurgulayan Kırşan, şöyle devam etti: “9 bin 300 kilometreyi aşan bir yeraltı hattımız var. Biz bütün Ankara’ya sağlıklı, güvenli, emniyetli gaz sağlamaya çalışıyoruz. Bu manada Çubuk ilçemize özel bir önem veriyoruz. Çubuk ilçemize 150’si ana hat olmak üzere, servis hatlarıyla birlikte 200 kilometre bir hat döşemiş oluyoruz. Çubuk’ta şu an 30 bine yakın abone potansiyelimiz var. İlçede hızlı bir şekilde aboneleşme söz konusu. Biz bütün ilçelerimizde olduğu gibi Çubuk’ta da en ücra noktaya kadar doğalgaz ulaştırmış durumdayız. Bundan sonraki hedefimizde insanlarımızı bu konfordan faydalandırmak, çevre dostu, temiz enerji kaynağından Ankara halkımızı faydalandırmak istiyoruz. Ben 3 yıldır kurumun başındayım ve bu güne kadar hiç özelleşmeyecekmiş gibi gelen talepleri en iyi şekilde karşılamaya çalışıyoruz. Bu senenin ihtiyacını karşılamak amacıyla önümüzdeki iki ay içerisinde büyük bir alt yapı yatırımı için ihaleye çıkacağız. İnşallah bütün Ankara’nın ihtiyacını karılacak şekilde iki ay içerisinde ihaleyi sonuçlandıracağız. Nisan ayında da Ankara Alt Yapı Koordinasyon Merkezi’nin yasağı kalkınca çalışmalara başlamak için sahaya ineceğiz”dedi.

Altyapı çalışmaları kapsamında tüm programlarının yapıldığını anlatan Kırşan, “Kaç tane servis hattı çekeceğimizi, kaç abone hedeflediğimiz, bunlarla ilgili bütün çalışmalarımızı yaptık. Yaklaşık bu yılki yatırım hedefimiz 25-30 milyon lira olacak. 2013 yılında 500 kilometre bir hat döşemeyi ve 80 ila 100 bin arasında da bir abone potansiyeline ulaşmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Çubuk’ta 200 kilometre kadar hat döşendiğini hatırlatan Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden ise bu oranın ilçenin yüzde 60’ına tekabül ettiğini söyledi.

Özelleştirme sürecinden önce ilçede doğalgaz kullanım oranın yüzde 80 ila 90’a kadar çıkmasını umut ettiklerini belirten Özden, “Dönemimizde Çubuk doğalgazdan ciddi manada pay aldı. 2013 yılında da doğalgaz çalışması 2012 yılında olduğu gibi hızla devam edecektir. Bu konuda desteklerinden dolayı başta genel müdürümüz olmak üzere tüm ekibine teşekkür ediyoruz” dedi.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.