• mufitonbasi@gmail.com
  • 0530 052 84 88

HABER DETAYI

26 Temmuz 2015 10:46

Belediye Tasarrufa Tedbiri ile Başardı

Belediye Tasarrufa Tedbiri ile Başardı

cubuk belediye baskan yardimcisi zeki metin

Mali Hizmetlerden Sorumlu Çubuk Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Metin göreve geldiği tarihten 1,5 yıl sonra ilçede yerel gazetecilerle yaptıkları hizmetleri açıklamak için kahvaltılı basın toplantısı yaptı.

Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan başkanlığındaki yönetimin, bugüne kadar 10 milyon lira borç ödediğini belirten Metin, “Aynı zamanda hizmetlerimizi de aksatmayarak, 10 milyon lira da belediye tarihinde ilk defa kasasında para biriktirdik” dedi.

Düzenlediği basın toplantısında, göreve geldiklerinde, belediyenin geçmişten kaynaklanan, gecikme faizleri hariç 40 milyon lira borcu olduğunu ve kasada para bulunmadığını kaydetti.

Daha önceki dönemde alınan mallar ve yapılan hizmetlerin parasının hiç ödenmediğini iddia eden Metin, şöyle konuştu: “Para ödenmediği için imar çalışmaları durmuş, mazot alamaz duruma gelmişti. Giderayak belediye işçilerine yüzde 60 zam yapılmış ve brüt olarak bir işçinin belediyeye maliyeti 3 bin 500 liradan 6 bin 500 liraya yükseltilmişti. Bekir Ağalar Konağı yapılmış, parası ödenmediği için firmayla mahkemelik olunmuştu. Asker aileleri ile ilgili belediye meclisinde yardım yapılması konusunda zamanında karar çıkartılmış, 53 aileden talepler alınmış ancak paraları ödenmemişti. Belediye olarak geçmiş dönemde yaklaşık 300 esnafa 7 milyon lira borç yapılmış ve hiçbiri ödenmemişti. Birçok esnafımız bu nedenle zor durumda kalmış, hatta ailesi dağılan veya işini kaybeden esnafımız olmuştu. Kaldırım yapılması için 600 bin liralık ihale yapılmış parası ödenmemişti. MTA’dan 245 bin dolara alınan Özlüce’deki termal su, seçime 2 gün kala 28 Mart günü apar topar ASKİ’ye devredilmiş ve onun parasından da 265 bin lirasını bugün biz ödedik. Yine o dönemde bin 200 kişi Çanakkale’ye götürülmüş ve parası ödenmemişti, onun da parasını bugün biz ödedik. Bugün bunları alt alta topladığımızda 10 milyon lira toplam para ödedik” dedi.

“ARTIK PROJE SUNABİLİYORUZ”

Tasarruf tedbirleriyle doğru adımlar attıklarını belirten Metin,  SGK, Maliye ve Ankara Kalkınma Ajansına borçların kanun gereği yapılandırıldığını, bugün belediye olarak kalkınma ajansına proje sunabildiklerini ve birçok projelerinin de kabul edildiğini anlattı.

Acehan’ın herkesi tasarruf etmeye yönlendirdiğinin altını çizen Metin, şunları söyledi: “Belki bunlar sembolik ama makamındaki ikramları kendi cebinden karşılıyor. Ben ve belediyedeki tüm personelimiz misafirlerine ikramları kendi cebimizden karşılıyoruz. Belediye başkanımız haricinde hiç kimsenin makam aracı yok. Rastgele harcama yapılmıyor. Bunun sonuncunda da mali durumumuzu iyi bir durma getirdik. Mali konuda çok iyi bir duruma gelmemizin belediyemize ve ilçemize çok büyük kazanımları olmaya başladı. Bugüne kadar hiç proje hazırlayıp sunmayan belediye, artık proje hazırlayan, hazırladığı projeye kaynak bulabilen bir belediye oldu. Bunun yanında borçlardan dolayı esnaf Çubuk Belediyesi’ne mal vermek istemiyordu. ‘Verirsem paramı alamam’ endişesi vardı. Bugün, herkesin mal vermek istediği ve pazarlık yapabildiği için daha uygun hizmet ve mal aldığı bir belediye olduk. Bu durum bazı muhalif kesimlerin zoruna gitmeye başladı. Biz göreve geldiğimizden beri çeşitli camialar tarafından çirkin haberler yapıldı, haksızlıklar yapıldı. Belediye çalışmalarıyla ilgili bir takım ithamlarda bulunuldu. Ama tüm bunlara rağmen çalışmalarımıza durmadan, yılmadan devam edeceğiz” dedi.

Toplantının sonunda Metin, basın mensuplarına agat taşından yapılmış hediye takdim etti.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.