• mufitonbasi@gmail.com
  • 0530 052 84 88

HABER DETAYI

30 Aralık 2009 21:57

Besicilere Tebligatlar Dağıtılıyor

tebligatÇubuk’ta Merkez Mahallelerde Besicilik Yapan Besicilere Faaliyetlerini Sonlandırmaları İçin Tebligatlar Dağıtılmaya Başladı.

Çubuk ilçesinde İlçe Hıfsısıha Kurulunda alınan karar merkez beş mahallede faaliyet gösteren besicilere tebliğ edilmeye başladı.

Çubuk Kaymakamlığı yetkililerince yapılan açıklamada, İlçe Hıfsıssıha Kurulu 1593 sayılı UHK ( Umumi Hıfsıssıha kanunu) nun 26. maddesi gereğince Kaymakam ve Kurul üyelerinin katılımı ile 18.12.2009 tarih 2009/12 sayılı toplantıda alınan karar tebliğ edilmeye başlanmıştır.  Tebligatta ilçe merkezindeki Y.Beyazıt, Yavuz Selim, Atatürk, Cumhuriyet ve Barbaros mahallelerinde bulunan büyükbaş, küçükbaş hayvan ahırları ile mantar üretim yerlerinin halk sağlığı ve çevre sağlığı açısından ortaya çıkardığı olumsuz etkileri nedeniyle kaldırılacağı kaydedildi.

Yetkililer tebligatta şunlara yer verildiğini belirttiler,’’Bu tür yerlerin sahiplerine 1 Ocak 2010 tarihinden itibaren 3 ay süre verilmesi, bu süre sonunda söz konusu yerlerde yapılan hayvancılık ve mantar yetiştiriciliği faaliyetlerine son verilmediği takdirde 2872 sayılı Çevre Kanununun 8. maddesi ve 20. maddelerine istinaden cezai işlem uygulanacağı, ayrıca Belediye İmar Kanunu uyarınca yasal işlem uygulamasına, bu yerlerden kaçak olarak yapılanların Çubuk Belediye Başkanlığınca yıktırılacağına karar verilmiştir’’denildi.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.