• mufitonbasi@gmail.com
  • 0530 052 84 88

HABER DETAYI

19 Ekim 2014 16:43

Bilişim Suçları Anlatıldı

Bilişim Suçları Anlatıldı
bilisim suclari haber

Bilişim Suçları Anlatıldı

Çubuk Aile Yaşam Merkezi’nde ‘Bilinçli İnternet Kullanımı ve Bilişim Suçları’ konulu seminer verildi.

Çubuk Aile Yaşam Merkezi’nde ‘Bilinçli İnternet Kullanımı ve Bilişim Suçları’ konulu seminer verildi. Çubuk Emniyet Müdürlüğü’nde Asayiş Büro Amiri Hüseyin Bayrak tarafından verilen seminerde, günlük yaşamın vazgeçilmez unsuru haline gelen internet ve bilişim teknolojilerinin kullanımı konusu işlendi.

Bayrak, üyelerin gündelik yaşamlarında pratiğe dökebilecekleri bilgiler verdi. Asayiş Büro Amiri Hüseyin Bayrak, bilişim suçları ile mücadele kapsamında genç ve çocuklar için web sayfaların zararları, internette kandırma teknikleri, internet kuralları, bilgisayar ahlakı üzerine 10 altın kural, teknolojinin zararları, suçta kullanılan bilişim aygıtları, ülkemizde karşılaşılan bilişim suçları, internet ve sosyal medya araçlarının doğru kullanımı, internet dolandırıcılığı ve internetin zararlı etkilerinden korunma yolları gibi konular üzerinde durdu. Merkez sinema salonunda yapılan seminerde, üyelere güvenli internet sitelerini kullanmalarını tavsiyelerinde bulunan Bayrak, konuşmasını video görüntüleri ile de destekledi.

Bireylere düşen sorumlulukları anlatan Bayrak, “internette gençler ve çocuklar tanımadıkları kişilerin iletilerine kesinlikle yanıt vermemeli, evlerdeki bilgisayar kameralarını çok dikkatli kullanmalı, anne ve babalar dışında hiç kimseye şifre vermemeli” diye konuştu.

Bayrak, seminerde ayrıca soruları da yanıtladı.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.