• mufitonbasi@gmail.com
  • 0530 052 84 88

HABER DETAYI

19 Ağustos 2010 17:20

‘BUZDAN DÜNYA’ ZİYARETÇİLERİ BÜYÜLÜYOR

Son Yılların En Sıcak Yaz Aylarını Yaşayan İstanbul’da Ailesiyle Birlikte Güzel ve de Serin Bir Hafta Sonu Geçirmek İsteyenlerin İlk Tercihi Buz Müzesi Oldu.

Ne klima ne de deniz serinleme yetmeyince, İstanbulların ilk adresi Buz Müzesi oldu.

23 Nisan’da Avrupa’nın en büyük alışveriş merkezi olan Forum İstanbul’da kapılarını açan MAGIC ICE Buz Müzesi yoğun ilgi görüyor. Tüm dünyada sıcak hava insanları bunaltırken Buz Müzesinde -5 derecede yaşanan görsel şölen ziyaretçilere unutulmaz dakikalar yaşatıyor. Türkiye gibi ılıman iklime sahip bir ülkede ilk defa gerçekleştirilen ve dünyanın ikinci buz müzesi olma özelliğini taşıyan ‘MAGIC ICE’ ta 34 buzdan heykelin yanı sıra Viking evi ve Viking gemisi bulunuyor. 20 milyon dolara mal olan ve dünyaca ünlü heykeltıraşların gece gündüz çalışarak 15 günde iç dekorasyonunu tamamladığı MAGIC ICE’ ta 200 ton buz kullanıldığını açıklayan yetkililer,  buzdan heykellerin yer aldığı mekanın, 365 gün kutup havasını yaşatacak şekilde tasarlandığını belirtiyor.

Afganistan, Pakistan ve İngiltere başta olmak üzere tüm dünyada soğuk hava depoları inşa eden ve tamamen Türk mühendislerin gerçekleştirdiği projelerle adından sıkça söz ettiren FRİGO MEKANİK firması tarafından mekanik uygulamaları gerçekleştirilen sistem sayesinde erimesi ve zarar görmesi engellenen buzdan heykellerin 6 ayda bir yenileneceği belirtiliyor.

 ESKİMO KIYAFETLERİYLE GEZİLİYOR

FRİGO MEKANİK tarafından dışarıdaki sıcaklık ve nem ne olursa olsun iç ısısı  -5 derecede,  nem oranı da heykellerin zarar görmesini engelleyecek bir oranda sabitlenecek şekilde tasarlanan ve 1400 m2 kapalı alanda inşa edilen MAGIC ICE, 365 gün kalıcı olması nedeniyle dünyada bir ilk olarak gösteriliyor.

Tüm dünya aşırı sıcaklardan kavrulurken, böylesine büyük bir alanın ısısını -5 derecede, nem oranını da % 50’lerde sabitlenmesini sağlayarak, heykellerin zarar görmesini engelleyen FRİGO MEKANİK yetkilileri, söz konusu projenin Türk mühendislerinin başarılı çalışmasının bir sonucu olduğu belirtiliyor. Açılış konsepti İskandinav doğası ve Viking yaşamı üzerine kurulan MAGIC ICE özel Eskimo kıyafetleriyle geziliyor, ziyaretçilere buz bardaklarda meyve suyu ikram ediliyor.

 Frigo Mekanik Hakkında

1989 yılından bugüne Endüstriyel Soğutma ve Klima Sektöründe faaliyet gösteren, FRİGO MEKANİK San. Tic. A.Ş Uzmanlaşmış kadrosu, dünya standartlarındaki teknolojik donanım ve alt yapısı ile sektörün önde gelen firmaları arasında yer almaktadır.

 Firma, kardeş kuruluşu Panel Sistem firması ile 1991 yılından bu yana  “FRIGOBLOCK” markasıyla Endüstriyel Soğutma Cihazları imalatı yapmaktadır.

            FRİGO MEKANİK çalışanlarının bilgi, deneyimleri ve gerçekleştirmiş olduğu yurtiçi -yurtdışı referansları sayesinde sektördeki lider olma çizgisini her geçen gün güçlendirmektedir. FRİGO MEKANİK, bugün iştirakleri ile birlikte 10.000 m² kapalı alanlı modern tesislerinde en son teknolojileri kullanarak, et ve tavuk soğuk depoları, su ürünleri şoklama ve muhafaza depoları, meyve ve sebze soğuk depoları, dondurma fabrikaları ve donmuş muhafaza depoları, meyve suyu üretim tesisleri, soğuk su ve buzlu su üretimi, amonyaklı merkezi soğutma sistemleri, atmosfer kontrollü depolar, muz sarartma odaları, nemlendirme sistemleri, split, monoblok ve endüstriyel soğutma grupları üretmektedir.

            FRİGO MEKANİK AR-GE çalışmalarına önem vererek sürekli ürün geliştirmekte ve düzenli yatırım yapmaktadır. Çevre dostu cihazlar üreten ve ISO 9001:2000, TSEK, CE, GOST ve UKR SEPRO gibi uluslararası geçerlilikteki kalite belgelerine sahip FRİGO MEKANİK,  Türkiye dışında, Afganistan, Almanya, Avusturya, Arnavutluk, Azerbaycan, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Fransa, İngiltere, Kazakistan, Özbekistan, Norveç, Romanya, Rusya ve Yunanistan gibi ülkelere düzenli ihracat yapmakta olup, hizmet ağını global arenada her geçen artırmaktadır.

         RİGO MEKANİK San. Tic. A.Ş bünyesindeki batarya üretim hattı ve soğutma grubu üretim tesisi ile tasarladığı projelerde, kalite-ucuzluk ve verimliliği birlikte düşünüp, düşük enerji sarfiyatı, sorunsuz işletme ve minimum bakım masraflarını da hedefe koymaktadır.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.