• mufitonbasi@gmail.com
  • 0530 052 84 88

HABER DETAYI

07 Ekim 2010 12:21

Camiler ve Din Görevlileri Haftası Akyurt’ta Kutlandı.

Camiler ve Din Görevlileri Haftası Akyurt Müftülüğü tarafından  Akyurt Belediyesi Kültür Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen bir programla kutlandı.

Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Dr. Yaşar Yiğit’in konuşmacı olarak katıldığı programa; İlçe Müftüsü Bilal Doğan, din görevlileri, emekli din görevlileri ve vatandaşlar katıldı. Saygı Duruşu, İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda Ahmetadil Köyü İmamı Hamza Tenbel tarafından Kur’an-ı Kerim okunmasının ardından ilçe müftüsü Dr. Bilal Doğan, tüm din görevlilerinin haftasını kutlayarak “Hepinizin 1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftasını kutlar, bu ulvi görevde hepinize başarılar dilerim” dedi.

Programa Konuşmacı olarak katılan Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Dr. Yaşar Yiğit’te konuşmasında “Tarih boyunca yaşamış tüm toplumların kendine göre bir mabedi ve bu mabetlerinin görevlileri olmuştur. Bir toplumun yıkılmadan dimdik ayakta durabilmesi için manevi değerleri güçlü olmalıdır. Mabetler ve mescitler bu işin kalbidir. Toplumun inançlarından uzaklaşması neticesinde aynı binada yaşayan fakat birbirine yabancı insanlar haline geldik. Kalabalıklar içerisinde yalnız yaşayan insanlar haline geldik. Tüm imamlarımız görevlerini güzelce yerine getirirse toplumumuz birbiriyle daha iyi kaynaşır” şeklinde konuştu.

Program sonunda Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Dr. Yaşar Yiğit ve İlçe Müftüsü Dr. Bilal Doğan, görevinde başarı gösteren din görevlilerine teşekkür belgesi verdi.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.