• mufitonbasi@gmail.com
  • 0530 052 84 88

HABER DETAYI

29 Ağustos 2012 17:43

CHP’li Vekiller Besicileri Ziyaret Etti

Chp Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, beraberinde Chp Ankara Milletvekilleri İzzet Çetin ve Aylin Nazlıaka ile Büğdüz Mahallesi’ndeki ahırları ve tavuk çiftliklerini gezerek besicilerin sorunlarını dinledi.

Günaydın, ziyaretlerinin ardından mahalledeki harman alanında yaptığı basın açıklamasında, besicilerin daveti üzerine üreticilerin ve vatandaşların dertlerini dinlemek ve bir çözüm aramak üzere Akyurt ilçesinin Büğdüz Mahallesi’ne geldiklerini belirterek, “Biz Kurban Bayramı’na kadar burada her gün besicilerimizle beraber olup, onların sorunlarını çözmek için her türlü çabanın içerisinde olacağız” dedi.

Buradaki ahırların yaydıkları koku nedeniyle kapatıldığını anımsatan Günaydın, şöyle konuştu:

“Şimdi önce bu iddianın temelini araştıralım. Burada binlerce yurttaşımız besicilikten geçimlerini sağlıyorlar ve kurban bayramına 59 gün kalmış… Ankara’nın bütün kurbanlıklarını Akyurt’ta ve Çubuk’ta beslenen hayvanlar karşılayacak. Şimdi bu vatandaşlarımıza diyorlar ki, (sizlere tebligat yazıyoruz, 15 gün içerisinde ahırlarınızı boşaltacaksınız, boşaltmayanlara ceza yazacağız), şimdi bunun insafla vicdanla açıklanabilecek bir tarafı yoktur. İkincisi bir kamu yönetiminden bir idareden bir meseleyi saptamak ve ona göre bir çözüm üretmesi beklenir.

Akyurt ve Çubuk’taki bütün besicileri toplamak üzere, Çubuk’ta Organize Hayvancılık İhtisas ve Sanayi Bölgesi oluşturuldu. Yıl 2009 üreticiden para toplanmaya başlandı. Yüz başa kadar hayvanı olandan 6 bin TL, 250 baş hayvanı olandan 15 bin TL ve 500 başa kadar hayvanı olandan da 30 bin TL avans toplandı. Bugüne kadar Çubuk Organize Hayvancılık İhtisas ve Sanayi Bölgesi’nde temel bile atılmamıştır. Şimdi sen aradan 3 yıl geçmiş, Osb alanını yapmıyorsun, bu insanlara yer göstermiyorsun ve diyorsun ki, (alın hayvanlarınızı nereye giderseniz gidin.) Ben şimdi burada soruyorum. Üreticiden topladığınız 6 bin, 15 bin ve 30 bin lira para 3 yıldır sizin üzerinizde, bu paraları ne yaptınız- Kurban Bayramı’na 60 gün kala aceleniz ne- Zorunuz ne- bir 60 gün daha bekleyin de hiç olmazsa insanlar ahırlarına bağladıkları hayvanları Kurban Bayramı’nda ellerinden çıkarsınlar da iflas etmesinler. Bunu niye beklemiyorsunuz-“

Burada sadece besicilik yapılmadığını, tavukçuluğun da yapıldığını anlatan Günaydın, “Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan projesini onaylatmış, belediyeden ruhsatını almış, Ziraat Bankası’ndan kredisini almış ve 8 bin metrekare alanda tavukçuluk yapıyor. Her şeyi yasal, yasal olmayan bir şeyi yok. Şimdi bu arkadaşa diyorlar ki (kapatacaksın), ben soruyorum bu tavukçuluk işletmesini bu arkadaş nereye taşıyacak- Sen bu ruhsatları verirken, bu izinleri verirken, neredeydin-” dedi.

Amaçlarının yıkmak değil, yapmak olduğunu dile getiren Günaydın, sözlerini şöyle tamamladı:

“Biz burada nasıl besicinin, üreticinin derdini dinliyorsak, sizde gelin üreticinin besicinin derdini dinleyin. Ankara Valisine çağrı yapıyorum, Ankara’nın bütün milletvekillerine hiç bir ayrım gözetmeden çağrı yapıyorum, gelin buraya besicinin yanında derdini dinleyin. Kurban Bayramı’na kadar besicilere müsaade edin hayvanlarına baksınlar, kurban için hayvanlarını dışarı çıkarsınlar, arkasından da Osb tamamlansın ondan sonra insanlara yol gösterin.

Sıfır koku ile besicilik yapılamaz. Arjantin’de, ABD’de, Almanya’da, Hollanda’da hayvancılık yapılıyor, orada koku yok mu- Sıfır koku ile bu iş yapılmaz. Kaplumbağa kabuğundan çıkmış, kabuğunu beğenmemiş olursa, işte havaalanından gidenler gelenler üretimin kokusundan rahatsız olurlar. Biz burada her türlü önlemi alalım, en az koku olması için her türlü teknik çalışmayı yapalım, ama üreticiyi cezalandırmayalım üreticiyi destekleyelim.”

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel’in bir süre önce Esenboğa Havalimanı çevresinde faaliyet gösteren ve kötü koku yayan işletme ve çiftliklerin kapatılması talimatını vermesi besicilerin tepkisine neden olmuştu.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.