• mufitonbasi@gmail.com
  • 0530 052 84 88

HABER DETAYI

26 Kasım 2009 22:14

Çiftçilere Ödeme Süresi Uzatıldı

ciftci tarimÇubuk İlçe Tarım Müdürü Cengiz Akbayrak, çiftçilere azot, kimyevi gübre ve toprak analizi destekleme ödemesi müracaat süresinin uzatıldığını ifade etti.

            Tarım ve Köyişleri Bakanlığı`nca Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) dahil olan çiftçilere verilecek olan mazot, kimyevi gübre ve toprak analizi destekleme ödemesi müracaat süresinin uzatıldığını belirten Cengiz Akbayrak, ÇKS’ye üye olmanın şartının da arazinin çiftçinin üzerine olması gerektiğini söyledi. İlçede çiftçiler açısından en büyük sorunun dededen, babadan arazilerin intikallerinin yapılmamış olması olduğunu vurgulayan Akbayrak, bu nedenle çiftçilerin birçoğunun desteklemelerden yararlanamadığını kaydetti.

            Akbayrak, desteklemelerden yararlanmak isteyen çiftçilerin, 31 Aralık 2009 tarihi mesai saati bitimine kadar müdürlüğe başvurmaları gerektiğini söyledi. Mazot ve kimyevi gübre destekleme ödemesinin ürün gruplarına göre, farklı miktarda olmak üzere üç ana ürün grubuna göre alan bazlı olarak yapılacağına dikkat çekilen Akbayrak, toprak analizi desteği ödemesinden yararlanmak isteyen çiftçilerin, Bakanlıkça yetkilendirilmiş laboratuarlarda, 1 Ocak 2009 ile son müracaat tarihi olan 31 Aralık 2009 tarihleri arasında toprak analizi yaptırılmasının zorunlu olduğuna da vurgu yaptı.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.