• mufitonbasi@gmail.com
  • 0530 052 84 88

HABER DETAYI

11 Ağustos 2010 16:13

Çimder Pilav Gününde Buluştu

Çubuk İmam-Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği tarafından geleneksel hale gelen ve bu yıl on beşincisi düzenlenen pilav gününde İmam-Hatip Lisesi’nden mezun olan, eski öğrenciler, öğretmen ve idareciler bir araya gelerek uzun yıllar birbirini görememenin hasretini giderdi.

Çubuk 2 barajında yapılan pilav günü, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Emekli Müftü Abdurrahim Somuncu’nun Kur’an-ı Kerim okuması ile tören devam etti. Dernek Başkanı İsmail Özdemir’in açılış konuşmasının ardından söz alan Eski Okul Müdürü Muzaffer Ünalan, ’’Bugün burada 15. gerçekleştirdiğimiz geleneksel pilav günümüzde sizlerle bir arada olmanın mutluluğunu, gururunu yaşıyoruz. Ancak geçtiğimiz yılda söyledim, katılım istediğimiz gibi olmuyor. Bu konuda herhangi bir eksiklik varsa onu bir araya gelip çözelim. Yaklaşık 2bin 500 mezunun olduğu bir okulda bu kadar kişinin burada olması beni üzdü. Gelmeyenlere veya ulaşamadıklarımıza bir şekilde ulaşmalız’’ dedi.

Daha sonra konuşan Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden’de birlikte hayır olduğunu ve ayrılıkta azap olduğunu belirten ayeti kerimi anımsatarak, birlikte hareket etmenin önemine değindi. Burada olduğu gibi ülke meselelerinde de birlikte hareket etmek gerektiğine işaret eden Başkan Özden, düzenlenen etkinliğin hayırlara vesile olmasını da diledi.

Başkan Özden’in konuşmasının ardından konuşan dernek Başkan Yardımcısı Sadık Karabal’da bu güne kadar dernek olarak herhangi bir hedeflerinin olmadığını, ancak bu günden sonra dernek için kültür merkez yaptırmak istediklerini söyleyerek, bu konuda kendilerine üyelerden destek istedi.

Daha sonra imam hatip lisesinde müdürlük ve öğretmenlik yapanlar ile üyelerin konuşmalarının ardından geleneksel hale gelen etli pilav vatandaşlara ikram edildi.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.