• mufitonbasi@gmail.com
  • 0530 052 84 88

HABER DETAYI

01 Şubat 2013 18:52

Çubuk Aile Yaşam Merkezi Hizmetleri Devam Ediyor

Ödüllü sosyal projelerini Ankara’nın dört bir yanına yaygınlaştıran Büyükşehir Belediyesi, Çubuk’ta açtığı aile yaşam merkezi ile 7’den 70’e yüzlerce çubukluya hizmet veriyor.

Merkezde sportif etkinliklerden müzik kurslarına, gezilerden eğlencelere kadar çeşit çeşit etkinlik gerçekleştiriliyor.

Büyükşehir Belediyesi, 2008 yılında hizmete açtığı Aile Yaşam Merkezi ile 7’den 70’e yüzlerce Çubukluya eşsiz fırsatlar sunuyor. Çubuk halkının kültürel, sosyal ve sportif ihtiyaçlarını karşılamak üzere 7 katlı modern bir yapıda hizmet veren Aile Yaşam Merkezi’nde, tüm yaş gruplarına yönelik çeşit çeşit olanaklar tanıyor.

Merkezde, müzik yeteneği olan ve geliştirmek isteyen herkese bağlama, gitar ve org, bilgisayar kullanmayı öğrenmeyi hedefleyen üyelere bilgisayar, sağlıklı yaşam için spor, Anadolu’nun kültürel zenginliği ile ilgilenenler için halkoyunları kursları düzenleniyor.  Çocuk Kulübü bünyesinde açılan İngilizce, Matematik, Türkçe, Sosyal Bilgiler etüt kurslarında öğrenciler, okulda öğrendiklerini tekrar etme ve bol bol soru çözme imkanı buluyor. Dil konusunda kendini geliştirmek isteyen veya açık öğretim okuyan Gençlik Merkezi ve 24 yaş üstü üyeler ise İngilizce kurslarına katılıyor.

– KÜTÜPHANE DE VAR OYUN ODASI DA…

Kursların yanı sıra üyeler, serbest zamanlı faaliyet birimlerinden de faydalanıyor. Sinema salonunda her yaş grubu üyeye film gösterimleri yapılıyor. Bilardo, mini golf, air hockey, masa tenisi, masa futbolu, photoplay oyunlarının yer aldığı oyun salonunda üyeler yaşamlarına eğlence de katıyor. Zengin bir kitap arşivine sahip kütüphane birimi ve üyelerin internet kullanımına imkan veren internet salonları da merkezde yoğun ilgi gören hizmetler arasında yer alıyor.

Çubuk’ta eğitim veren okullarla işbirliği yapan Aile Yaşam Merkezi, serbest etkinlik saatlerinde okulları ağırlayarak ilköğretim öğrencilerine eğitici drama, satranç, halk oyunları, bilgisayar kursları ile oyun ve sinema salonunda eğlenceli vakit geçirme imkanı sunuyor.

– SOSYAL SORUMLULUK İLE GELEN BAŞARI

Merkez,  sosyal aktiviteler, seminerler ve faaliyetler ile boş vakitlerin faydalı geçirilmesine öncülük ediyor. Düzenlediği geziler ile ilçe halkından takdir toplayan Aile Yaşam Merkezi, sosyal sorumluluk anlayışı çerçevesinde de projelere imza atıyor. Merkez üyeleri ve aileleri ile yapılan sosyal görüşmeler çerçevesinde üye ve ailelere gerekli danışmanlık hizmeti verilerek yönlendirmeler yapılıyor. Ayrıca ikinci el kıyafet toplanarak ihtiyaç sahibi üye ve ailelere dağıtılıyor.

2012 yılında yapılan AB destekli “Engelli hayatların engelsiz başarıları” adlı proje ile engellilere olan duyarlılığını gösteren Çubuk Aile Yaşam Merkezi, engelli üyeleri için de farklı faaliyetler ve seminerler düzenliyor.

– ÇUBUK BELEDİYE BAŞKANI ÖZDEN’DEN TEŞEKKÜR

Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden de Aile Yaşam Merkezi’nin ilçeye kattığı değerlere dikkat çekerek, övgülerini dile getirdi.

İlçede 3 bin 500’ü üniversitede olmak üzere 24 bin 500 öğrencinin bulunduğuna dikkat çeken Özden, şunları söyledi:

“İlçede, merkeze yakın olmasına rağmen böyle bir sosyal donatı alanı yoktu. Aile Yaşam Merkezi gençlerimizin, çocuklarımızın, yaşlılarımızın, engellilerimizin hem hayat boyu öğrenme sürecine hem spor yaparak sağlıklı kalmalarına hem de eğlenmelerine katkı sunuyor. Melih Başkanımızın bu merkezi ilçemize kazandırması bizim için gerçekten mutluluk verici. Kendilerine sonsuz teşekkür ediyorum. Merkezin eğitmen ve yönetici kadrosu da gerçekten çok gayretli bir şekilde çalışıyor. Onları da kutluyorum” dedi.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.