• mufitonbasi@gmail.com
  • 0530 052 84 88

HABER DETAYI

09 Kasım 2010 18:11

Çubuk Aspesli Borulardan Kurtuluyor

Çubuk’ta yıllarca sağlığa zararlı aspesli borulardan su içen ilçe halkı bu yıl içinde sağlıklı plastik borulardan su içecek.

lokman ozden

Çubuk’ta yapımı devam eden alt yapı çalışmalarından içme suyu boru hattı için Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden kurban kesti.

ASKİ tarafından yürütülen temiz içme suyu alt yapı çalışmalarının kazasız yürütülmesi nedeniyle Belediye Başkanı Lokman Özden kurban keserek, hatta çalışan personele yemek verdi. İlçede alt yapı çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini söyleyen Başkan Özden, alt yapı çalışmaları devam ederken bu güne kadar herhangi bir sorun yaşanmadığını ve bundan sonrada yaşanmaması için kurban kestiklerini söyledi. Personel ile birlikte kurban kesimi sırasında dua eden Özden, titizlikle yürütülen çalışmalardan dolayı çalışan personele teşekkür etti. Yapılan çalışmalardan dolayı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e ve ekibine de ilçesi adına teşekkür eden Özden, döşenen şebekelerin toplam uzunluğunun yaklaşık olarak 48 kilometreyi bulduğunu ifade ederek mahallelerdeki içme suyu çalışmaları hakkında şu bilgileri verdi: ‘Cumhuriyet Mahallesi’nde 5 cadde, 1 bulvar ve 33 sokakta içme suyu şebeke hatları tamamlanarak 514 aboneye yeni borulardan içme suyu bağlantısı yapıldı. Ayrıca Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nde 5 cadde ve 32 sokakta içme suyu şebeke çalışmaları tamamlanarak abone bağlantıları başladı. Bunların yanında Yavuz Selim Mahallesi’nde 2 cadde ve 12 sokakta çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Esenboğa ve Melikşah mahallerimizde de depolar arası isale hattı bağlantısı tamamlanarak kullanıma girdi” dedi.

 İlçede yüksek kotlarda bulundukları için bu güne kadar birinci katlardan yükseklere su çıkmayan Yavuz Selim Mahallesi’nde ve Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nde 400 aboneye de arıtmaya konulan yeni pompa ile su verilmeye başladığını vurgulayan Başkan Özden, ilçedeki çalışmaların el birliğiyle yürütüldüğünü sözlerine ekledi. 

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.