• mufitonbasi@gmail.com
  • 0530 052 84 88

HABER DETAYI

07 Kasım 2010 17:59

Çubuk Belediye Personeline Eğitim

Çubuk’ta Belediye Personeli Eğitimden Geçiyor.

lokman ozden

Çubuk Belediyesi tüm belediye çalışanlarını çeşitli konularda eğitime tabi tuttu. Belediye personeline verilen eğitimlerle ilgili bilgi veren Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, mazeretsiz tüm çalışanların eğitimden geçirildiğini söyledi.

Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte Çubuk Halk Eğitim Müdürlüğünde Bilgisayar Operatörlüğü eğitimi alan personeli ziyaret eden Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, kalıcı ve sağlıklı hizmet sunabilmenin yolunun eğitimden geçtiğini vurguladı. Burada meclis üyelerine verdiği bilgide Başkan Özden, 2010 yılının başından itibaren belediyenin Yazı İşleri Müdürlüğü tarafından ‘İnsan Kaynakları Birimi’ oluşturulduğunu ve personele yönelik çeşitli eğitim programları uygulandığını söyledi. Amaçlarının ellerinde var olan insan kaynağının en etkin bir şekilde kullanmak olduğunu ifade eden Başkan Özden, böylece belediye personelinin işlevselliğinin arttırıldığını kaydetti.

Hayat boyu öğrenmenin önemine de değinen Başkan Özden,’’İnsan Kaynakları Birimi sayesinde belediye çalışanlarının motivasyonu, kişisel gelişimleri ve hizmet süreçlerine etkin katılımı sağlanmıştır. 2010 yılı itibariyle 44 belediye çalışanına Halkla İlişkiler ve İletişim eğitimi verilerek hem personel ile birimlerin diyalogları artırılmış hem de belediye ve halk arasında etkin bir iletişim köprüsü kurulmuştur. Bunun yanında 19 belediye personeline Güzel Konuşma ve Diksiyon kursu verilerek personelin doğru ve etkili konuşma düzeyinin artırılması amaçlanmıştır.’’ diyerek, belediyecilik faaliyetlerindeki sosyal ilişkilerin ve iletişimin önemini vurguladı. 

İnsan sağlığına her şeyden daha çok önem verdiklerinin altını çizen Başkan Özden, bu alanda Sağlık Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde çalışan personele ‘Gıda Denetimi Eğitimi’ verildiğini ve çeşitli birimlerde görevli personele de, ‘İlk Yardım Eğitim Semineri’ ve ‘İnsan Sağlığı ve İş Güvenliği Eğitimi’ verildiğini vurguladı. Verilen eğitimlerin bunlarla da sırlı kalmadığını ifade eden Başkan Özden, ’’Biz her alanda çalışanlarımızın eğitimli olmasını istiyoruz. Yaptıkları işleri bilinçli ve doğru yapmaları için, Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde çalışanlarımıza bahçıvanlık eğitimi, iş makinelerini kullanan personelimize ‘Kazıcı Yükleyici Kullanım ve Bakım Eğitimi’ ve müdürlüklerimizde çalışan ilgili personelimiz de ‘İhale Mevzuatı Eğitimi’ verdik. Ayrıca bu güne kadar bilgisayar kullanmamış veya kullandığı halde bazı ofis programlarını bilmeyen 89 personelimize de burada olduğu gibi ‘Bilgisayar İşletmenliği Eğitimi’ vermekteyiz’’dedi

Belediyede toplam 251 belediye personeline çeşitli konularda ve branşlarda eğitim verildiğini hatırlatan Başkan Özden, eğitimlerin Halk Eğitim Müdürlüğü, BELTEK ve kurum içindeki personellerden yararlanarak  verildiğini kaydetti.

Ziyarette personele verilen eğitimler hakkında neler düşündüklerini de soran Başkan Özden,’’Mesai saati dışında personelimiz eğitim görüyor. Ne güzel hayat boyu öğrenmek işte budur. Verilen bu eğitimler sadece sizin iş hayatlarına etkisi olmayacak, tüm hayatınız boyunca sizler bunların faydasını mutlaka göreceksiniz. Bunun için ‘Mazeret yok 7/24 eğitim şart’’’ diye konuştu.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.