• mufitonbasi@gmail.com
  • 0530 052 84 88

HABER DETAYI

29 Ağustos 2018 23:07

Çubuk bu turşu ile guinness rekorlar kitabına girecek

Çubuk bu turşu ile guinness rekorlar kitabına girecek

Çubuk’ta “13. Uluslararası Çubuk Kültür ve Turşu Festivali” öncesi hem festival tanıtımı hem de Guinness Rekorlar Kitabına girmek için rekor denemesi yapıldı.

Çubuk Belediyesi tarafından Çubuk Abad Parkı’nda yapılan programa, Ak Parti Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız, Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Doğan, diyet uzmanı Ender Saraç, yemek uzmanı Sahrap Soysal, siyasiler, idari amirler, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

İlçede bir ilk olan “dünyanın en büyük turşusunu kuruyoruz” programı kapsamında 13-16 Eylül’de gerçekleştirilecek festivalin tanıtım etkinliğinde, dünyanın en büyük turşu kurma rekor denemesi gerçekleştirildi.

İlçeye yaptıkları ve yapacakları hizmetleri anlatan Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, yaptığı açılamada, Çubuk turşusunun ününün Türkiye ve dünyada bir kez daha bu deneme ile tekrar duyulacak. Çubuk turşusunun patenti ve uluslararası coğrafi işaret belgesini daha önce almıştık. Bugün hep birlikte kurduğumuz turşumuzu 13-16 Eylül tarihlerinde yapacağımız 13. Uluslararası Çubuk Kültür ve Turşu Festivali‘nde siz kıymetli misafirlerimize, ikram edeceğiz” dedi.

Festivalde yapılacak program hakkında da bilgi veren Acehan: “Geçen sene bu festivali burada düzenledik. Bu yıl alanımızı çayın karşı tarafında 74 dönümlük piknik ve dinlence alanıyla biraz daha büyüttük. Stant satış sayımızı da 300’ün üzerine çıkardık. Böylece daha muhteşem bir festivali hep birlikte gerçekleştireceğiz. Kültür sokağını genişleterek daha zenginleştireceğiz. Önceki yıllardan farklı olarak iki sahnemiz olacak.

“Guinness Rekorlar Kitabı için rekor denemesi yapacağımız 1,5 tonluk turşu kavanozumuz, festival sonrasında Çubuk Abad Parkı’nda daimi olarak sergilenecek. Daha sonrasında ikram edeceğiz. Hep birlikte Çubuk’u cazibe merkezi haline getirmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından dünyanın en büyük turşu kurma rekor denemesi için protokol, vatandaşlar ve çocuklar ile birlikte turşu malzemeleri 1,5 tonluk cam kavanoza doldurdu.

Program, sanatçı Elif Buse Doğan konseri ile son buldu.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.