• mufitonbasi@gmail.com
  • 0530 052 84 88

HABER DETAYI

25 Ekim 2010 10:54

Çubuk Çiçekleniyor

Çubuk Çiçekleniyor

Çubuk Belediyesi kendi ürettiği kış çiçeklerini ilçede bulunan park ve bahçeler ile kavşaklara dikerek süslüyor.

Çubuk Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, bir taraftan geçtiğimiz yıl ve aylarda ilçenin çeşitli bölgelerine dikilen ağaç fidelerinin bakımlarını yaparken, bir taraftan da park ve bahçeleri sonbahar mevsiminde iken dahi Çubuk’un güzelliğine güzellik katmaya devam ediyor. Kendi seralarında ilçenin dört bir yanını süsleyecek kışlık çiçek üreten Park ve Bahçeler Müdürlüğü, yaptığı bu üretimle dışarıdan bitki alımını asgari seviyeye indirdi. Toplam 6 serada gerçekleştirilen üretimde bu kış 45 bin adet kışlık çiçeğin toprakla buluşacağını söyleyen Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, park ve yeşil alanlarda kullanılacak bitkileri kamu kuruluşlarına da ücretsiz olarak vereceklerini dile getirdi.

Ağustos ayından itibaren müdürlük elemanları tarafından başlayan çiçek yetiştirme çalışmalarının sonunda dikim işlemlerine başlandığını kaydeden Özden, ‘Müdürlüğümüz personelleri tarafından yetiştirilen ve ilçenin muhtelif yerlerini süsleyecek kışlık süs bitkilerin dikimine başlandı. Toplam altı adet serada 45 bin çiçeğin üretildiği müdürlüğümüzde 3 türden oluşan kışlık çiçekler ilçemizin coğrafya ve klimatolojik verilerine dayalı seçilirken, büyük bir profesyonellikle üretildi’ dedi.

İlçenin her yerinde alt yapı çalışmalarının devam ettiğini de hatırlatan Başkan Özden, şantiyeye dönen ilçede park ve bahçelerle, kavşaklardaki süslemeleri de aksatmadıklarını ifade etti. Alt yapı çalışmalarının devam ettiği noktalarda vatandaşların gösterdiği anlayıştan dolayı da teşekkür eden Özden, ilçenin en önemli sorununa kesin çözüm için neşter vurulduğunu ve bunun sancılarının olacağını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.