• mufitonbasi@gmail.com
  • 0530 052 84 88

HABER DETAYI

01 Mayıs 2010 23:55

Çubuk Devlet Hastanesi Bitiriliyor

cubuk devlet hastanesi ziya albayrakYapımına İki Yıl Önce Başlanılan Halil Şıvgın Çubuk Devlet Hastanesi Ek Binasının Büyük Bölümünün Tamamlandığı Bildirildi.

Çubuk’ta iki yıl önce yapımına başlanılan Halil Şıvgın Çubuk Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ziya Albayrak, Ankara Bulvarında hastane binasının yanında yapımı süren hastane ek binasının önümüzdeki birkaç ay içerisinde tamamlanarak hizmete açılacağını söyledi.

İnşaat sahasında incelemelerde bulunan Dr. Albayrak, yapımı tamamlandığında bölge hastanesi hüviyetini kazanacak olan kompleksin Çubuk için büyük kazanım olacağını kaydetti. Dr. Albayrak, ‘Ek bina yapımının tamamlanması ile eski binadaki bölümler buraya taşınacak. Çubuk her yünüyle büyük bir sağlık kompleksine kavuşacak. Bazı yerleri 4 bazı yerleri de 3 kat olarak projelendirilen 19 bin 735 metrekarelik alana sahip binamızda 50 hasta odası, 50 poliklinik odası ve 30 hemşire, doktor ve benzeri oda bulunuyor. Hastanemizde beş adet ameliyathane, 3 doğum odası ve 3 röntgen odası olacak. Kapasitemiz böylelikle 4 kata çıkacak. Her odada iki kişinin yatabileceği, banyo ve tuvaleti olan 100 kişilik bir kompleks olacak. Ayrıca sosyal alanları ve 138 kişilik bir de konferans salonu yer alacak. Böylelikle hastalarımıza insanca ve çağdaş bir hizmet verilecek. Çalışma, önümüzdeki birkaç ay içinde tamamen bitirilecek’ diye konuştu.

Eski binada bulunan acil servisin diyaliz servisi olacağını ve diğer bölümlerin de yapılacak onarımlarla birlikte idari birim olacağını söyleyen Dr. Albayrak, yeni yapılan binada özellikle acil servisin ve polikliniklerin çok güzel olduğunu belirtti. Dr. Albayrak, bu ayın sonunda geçici kabullerin alınacağını da sözlerine ekledi.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.