• mufitonbasi@gmail.com
  • 0530 052 84 88

HABER DETAYI

29 Nisan 2010 17:37

Çubuk Finalde

uygulama atolyesi cubukÇubuk Uygulama Atölyesi Türkiye finale gitmeyi başardı.

 Çubuk uygulama atölyesi öğrencilerinin geliştirdiği 2 proje, TUBİTAK Bilim Kurulu’nca yapılan elemeler sonunda 8 ilin katıldığı ve 7’si Fen, 3’ü matematik olmak üzere 106 proje içinde ilk 10 arasına girerek Türkiye finallerinde yarışmaya hak kazandı.

 Milli Eğitim Bakanlığı Araştırma Geliştirme Dairesi Başkanlığı kordinatörlüğünce düzenlenen ‘Bu Benim Eserim’ projesi kapsamında yapılan çalışmalar sonunda Çubuk Barboros İlköğretim Okulu ve uygulama atölyesi öğrencilerinden Hatice Çiftci ile Zeynep Balbaşı, birlikte geliştirdikleri ‘Çeşme Suyu Geri Dönüşüm Projesi’ ve Yavuz Selim İlköğretim Okulu’ndan Mehmet Fatih Altuntaş’ın ‘Işıklı Dijital Kitap Ayracı’ projeleri elemelere katılan 40 bin proje çalışmasından TUBİTAK Bilim Kurulu’nca seçilerek 106 proje arasında yarışmaya hak kazanan ilk 10 içinde yer aldı.

 Çubuk’ta öğrenim seviyesini en üst düzeye taşıyan yetenekli öğrencilerin eğitim alanındaki başarılarını uygulama atölyesinde de büyük bir performans sergilediklerini belirten Çubuk ilçe Milli Eğitim Müdürü M. Mensur Toprak, “Proje üretme bazında birçok ili geride bıraktık. Uygulama atölyesinde rehber öğretmen ve danışmanlarımızın öncülüğünde sürdürdüğümüz proje çalışmalarının başlıca amacı, ilköğretim düzeyindeki öğrencilerimizin yeteneklerini geleceğe yararlı birer mucit olarak taşımalarını sağlamaya yöneliktir” dedi.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.