• mufitonbasi@gmail.com
  • 0530 052 84 88

HABER DETAYI

18 Şubat 2010 01:24

Çubuk Gazi Üniversitesine Yurt Yapılacak

cubuk gazi yerleskesiÇubuk Gazi Yerleşkesine Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) tarafından yurt yaptırılacak.

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) Genel Müdürü Hasan Albayrak,”Heyecanla çalışıyoruz ve her hangi bir kaynak sıkıntımız yoktur. Son yedi yıldır YURTKUR’un bütçesi tam 6 kat artmıştır” dedi.

Albayrak, Gazi Üniversitesi Çubuk Yerleşkesi ile üniversiteye devredilen 28. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı Yardımcılığı lojmanlarında incelemelerde bulundu.

Lojmanları YURTKUR olarak devraldıklarını ve 2010-2011 akademik yılının başında yurt olarak hizmete açacaklarını belirten Albayrak, Çubuk’taki 3 bine yakın üniversite öğrencisi sayısının iki yılda 5 bine çıkacağını, devraldıkları lojmanlarda önce 300 kişilik ardından da kampüste 500 kişilik yurdu hizmete açacaklarını söyledi.

YURTKUR’un üniversitelere lojistik destek, yurt ve burs veren bir kurum olduğunu ifade eden Albayrak, şunları kaydetti;”Son 7 yıldır yaptığımız tüm yurtlarda odalar 1 ve 3 kişilik süit odalar şeklinde. Bizim anlayışımız, bizim çocuklarımızın kalamayacağı yurtlarda, başka bir vatandaşın çocuğunun da kalmaması. Bu yılın ekim ayına kadar kapasitemizi 18 bin 500 artıracağız. Şu anda 85 projemiz bulunmaktadır. Heyecanla çalışıyoruz ve herhangi bir kaynak sıkıntımız yoktur. Son yedi yıldır YURTKUR’un bütçesi tam 6 kat artmıştır.”

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.