• mufitonbasi@gmail.com
  • 0530 052 84 88

HABER DETAYI

14 Şubat 2011 19:09

Çubuk Gündemi; Türkiye

Emekli Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Bülent Orakoğlu Çubuk’ta Türkiye gündemi hakkında konferans verdi.

Emekli Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Bülent Orakoğlu,Çubuk İlçesinde Yerel Yayın yapan Radyo Kervan’ın Konuğu olarak,Çubuk Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde “Darbeler ve Türkiye’nin Demokratikleşme süreci “konulu konferansına  konuşmacı olarak katıldı.Konferansa Çubuk İlçesi’nden Sivil Toplum Örgüt Temsilcileri, Yerel basından Temsilciler ve halktan yoğun bir ilgi vardı.

Çubuk Eski Belediye Başkanı, Radyo Kervan Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Haksever, açılış konuşmasında konuk Emekli Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat  Daire Başkanı Bülent Orakoğlu hakkında katılımcılara kısa bilgiler verdi. Katılımcılara ayrıca gösterdikleri ilgiden ötürü teşekkür ederek,sözü,konuşmacı Orakoğluna bıraktı.

         3 Kitap yazan Eski İstihbaratçı  Bülent Orakoğlu,Deşifre,Ankara da Gölge Oyunları ve PKK’yı İçeriden Yöneten Türkler İsimli Kitaplarında bu şer odaklarının bilinmeyen yanlarını,ayrıca ilk post-modern askeri darbesi 28 Şubat’ın üzerinden yıllar geçmesine rağmen süreçle ilgili ilginç ayrıntılar ortaya çıkmaya devam ettiğini belirtti.

56 gün zor şartlar altında bu şer odaklarının yüzünden hapis yattığını belirtti.

İhtilaller bu ülkeye büyük sıkıntılar getirmiştir, ülkeyi 50-60 yıl geriye götürmüştür.Bu süreçte yargıya büyük sızmalar , tabi ki diğer kurumlara da sızmalar olmuştur ama asıl nüfuzunu gizli güçler yargıda toplamıştır.Yaşanan sıkıntılar bugün o günlerden kalan bu gizli yapılanmaların sonucudur.28 Şubat Darbesinde o dönemin Genel Kurmay Başkanı gerekirse silah kullanırız dedi.Türkiye bu süreçte Ortadoğu’nun lideri olma konumunu yitirdi.İsrail ve Siyonizm’in sızmaları oldu, tabi ki bu durumun zararları kadar faydası da oldu,Devletin Kurumları bu güçlerle mücadele etmeyi,onlarla başa çıkmayı öğrenmeye başladı” dedi.

 60,71,80 ve 28 Şubat sürecin de gayri milli darbeciler ve cuntacı damar vardı,bunlar kullanılmıştır.O Dönemde Amerika dan Türkiye de eksen kayması var,bu konuda gereğini yapın emri gelmiştir Türkiye deki cuntacılara,şer odaklarına ve durum karşısın da Hükümet düşürülmüştür.

DANIŞTAY SALDIRISI

Mesela Alparslan Arslan olayı ( Danıştay ) saldırısında kullanılmıştır, Devlet içerisin de yer alan çeteleşmiş bazı birimler tarafından kullanıldı.

HİZBULLAHÇILAR

Hizbullah 2000’de ortaya çıktığında maalesef mezar evler ortaya çıktı,sorgu kasetleri,infazları,bunları dinle karıştırıp,ülkede kaos yaratmak dünyaya İslami böyle kanlı olarak tanıtmak,şer odaklarının bunu dinle bağdaştırması İslami suç işleyen model olarak göstermeye çalışan medya yöneticileri vardı bu ülkede dedi.

FAİLİ MEÇHULLER

Hangi birisini söyleyelim, dink cinayeti, Danıştay saldırısı, jitem, Albay Arif Doğan benim Hatay’da görev yaptığım dönemde kendisi Hatay İl Jandarma Alay Komutanıydı, anlayacağınız dil ile Vali’den sonra İlde en sorumlu olan kişi idi yani, şimdi o konular çok karışık dedi.

Bugün Türkiye üzerinde çok ciddi oyunlar oynanıyor. Türkiye faili meçhuller, bu cinayetlerin arkasında kaldı.Gizli güçler olayların ortaya çıkmasını engelledi.

DARBEYİ MEDYA YAPTI

Darbe denilince, darbeyi hep asker yapıyor sanıyorlar,28 Şubat sürecinde darbeyi medya yaptı. Medya üst düzey yöneticileri bu işlerin içerisinde yer aldı. Medya çok ciddi bir faktördü,28 Şubat’ta İktidar olan birçok milletvekili kandırıldı ve Refah Yol Hükümeti düşürüldü.

PKK

PKK, Yabancı Küresel Devletlerle, bizim devletimizin içerisinde yer alan şer odakları bu devletin ve milletin belası olmuştur.

Son dönemde Hizbullahçıların çıkarılmasında bu olayların bir parçası, bunu Ak parti hükümetini yıpratmak için,hükümeti zor durumda bırakmak için yapılan bir stratejik bir hamleydi.

DEMİREL ENGEL OLDU

Akşener atama yazısını yazdım diyor ama ortada yazı yok. Meğerse İçişleri Müsteşarı Teoman Ünüsan yazıyı tutuyormuş. Meral Hanım arıyor o yine göndermiyor. Niğde’den törenlerle ayrıldım, Ankara’ya geldim. Ama göreve başlatılmadım. Gerekçe de Cumhurbaşkanı Demirel’in beni Niğde’den almaması.’ Orakoğlu atama gerçekleşmeyince Meral Akşener’in kendisine Ağar’ın kızı ölmüş, sen başsağlığı dilememişsin, o yüzden kırgınmış’ dediğini, Meclis’te Ağar’a ‘Tekrar başınız sağ olsun’ dileklerini ilettikten sonra göreve başladığını anlattı.

KÖSTEBEK’TEN HAPİS YATTI

Milli Güvenlik Kurulu’nun 28 Şubat kararlarından 10 gün sonra, 10 Mart’ta göreve başlayan Orakoğlu, bu görevde üç ay kaldı. Batı Çalışma Grubu’nun ünlü darbe belgesini ve üst düzey bazı askeri personelin Almanya’da PKK ile görüştüklerini ortaya çıkaran Orakoğlu, ardından görevden alınıp hapse atıldı ve ünlü ‘Köstebek Davası’nın 1 numaralı sanığı olarak hapiste yattı. 

Yargıya da sızdılar dedi

Ergenekon terör örgütünün karışık ve karmaşık bir yapısı olduğunu belirten 28 Şubat’ın yakın tanığı Bülent Orakoğlu, örgütün ‘derin devlet’ olarak görülmesinin hata olduğunu belirterek ‘Böyle dersek yabancı ülkelerin psikolojik harekâtlarına yem oluruz. Ergenekon 28 Şubat’tan sonra yapılandı. Ergenekon yargıya bu dönemde sızdı.28 Şubat süreci Ülkenin çok sıkıntı çekmesine sebep olmuştur, Çevik Bir’in öne çıkmasından rahatsız olan bir komutan kesimi vardı. Atilla Ateş Paşa’nın gidip Reyhanlı’da Suriye’ye PKK ile ilgili çıkışının arkasında bu var.

 

Haber : Mustafa SANDIKLI

Foto   : Furkan KORKMAZ

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.