• mufitonbasi@gmail.com
  • 0530 052 84 88

HABER DETAYI

21 Şubat 2009 00:12

Çubuk Halk Ekmek İstiyor

Ankara’nın her yerinde satılan halk ekmeği Çubuklularda istiyor.

Hijyenik ortamda yapılan halk ekmeğin hem temiz hem de hesaplı olması Çubukluları da cezp ediyor. İlçe halkı Büyükşehir Belediyesinden halk ekmek istiyor. Yerel seçimlerin yaklaştığı şu günlerde vatandaşlarında siyasetçilerden istekleri arttı. Ekmek konusunda özellikle temizlik, gramaj ve kalite konusundan çok şikâyetçi olduklarını söyleyen Çubuklular, çözümü Halk Ekmek istemekte buldular.

”BİZDE HALK EKMEK İSTİYORUZ”

Ankara’da bulunan fabrikalarda üretilen ve besin değeri daha yüksek olduğu ifade edilen bu ekmeklerden ilçelerinde de satılmasını isteyen Çubuk Dernekler Federasyonu (ÇUDEF) Başkanı Recep Taş, içinde değişik vitaminlerin de bulunduğu halk ekmeklerden istediklerini belirtti. Metropol yasası ile Ankara’ya bağlanan Çubuk’un Büyükşehir hizmetlerinden yararlanmasının hakkı olduğunu söyleyen Taş, sözlerine şöyle devam etti:” Vatandaşlarımızın da ucuz ve sağlıklı ekmek yemek hakkı dır. Ankara Halk Ekmek olarak Sincan da, Eryaman da, Çankaya da veya Mamak da yaşayan halka o hizmeti götürüyorsan, Çubuk’ta yaşayan halkada aynı hizmeti getirmen şarttır. Biz ÇUDEF olarak ilçemizin de değişik mahalle ve semtlerinde ilçede üretilen ekmeğe alternatif olarak Halk Ekmek’in satılmasını istiyoruz. Ayrıca Ankara da olduğu gibi ekmeklerin de modern ekmek büfelerinde satılmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

”HALK EKMEK DAHA DOLGUN VE DOYURUCU”

Evine her gün on ekmek almak zorunda olduğunu belirten Birol Çankal, Halk Ekmek’in ilçeye gelmesinin bütçesine katkı sağlayacağını söyledi. Ankara’ya gittiği zaman Halk Ekmek aldığını sözlerine ekleyen Çankal, ilçede satılan ekmek ile Halk Ekmek’in arasında fark olduğunu vurguladı. Halk Ekmek’in daha dolgun ve doyurucu olduğunu belirten Çankal, sözlerine şöyle devam etti:” Ben dar gelirli bir vatandaş, tüketici ve seçmen olarak ilçeme mutlaka Halk Ekmek istiyorum. Benim gibi düşünen binlerce insan olduğunu biliyorum” dedi.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.