• mufitonbasi@gmail.com
  • 0530 052 84 88

HABER DETAYI

26 Mayıs 2011 17:19

Çubuk İletişim, Dostluk ve Sanat Fuarı Başlıyor

Çubuk İletişim, Dostluk ve Sanat Fuarı Başlıyor

Çubuk Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen “4. Çubuk İletişim, Dostluk ve Sanat Fuarı” yarın başlıyor.

Bu yıl 4. yapılacak olan Çubuk İletişim, Dostluk ve Sanat Fuarı 27 Mayıs Cuma günü Okul Öncesi Eğitim Şenlikleri yürüyüşü ile başlayacak. Çubuk Atatürk Parkında 3 gün devam edecek şenliklere 50 okul, kurum ve kuruluş katılırken, park ve çevresine 150 stant yerleştirildi. Çubuk Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından stantlar kurulurken, folklor ve müzik gösterileri için de platform, ses sistemi ve ışıklandırmalar hazırlanarak, Atatürk parkı bayrak ve flamalarla süslendi.

Atatürk Parkında açılacak fuara ilçede bulunan tüm resmi ve özel okullar yanında çeşitli kurum ve kuruluşların katılacağını söyleyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Mensur Toprak, okulların bir eğitim ve öğretim yılı boyunca yaptıkları projeleri, etkinlikleri sergileyerek çevreyle paylaşacakları Çubuk İletişim, Dostluk ve Sanat Fuarı’nın hazırlıklarının tamamlandığını belirtti. Bu yıl 4. düzenlenen fuarın sosyal, kültürel, pedagojik birçok faydalarının olduğunu ifade eden Torak, sözlerine şöyle devam etti:

“Fuarda, ilçemizde 2010 – 2011 eğitim öğretim yılı boyunca öğrencilerimiz edindikleri kazanım ve becerilerini sergileyecekler. Üç gün boyunca okullarımız, kurumlarımız ve diğer kuruluşlar kendilerini tanıtma fırsatı bulacaklar. Fuar, ayrıca sanata duyarlılık oluşturulması, eğitim kurumlarının ortak iş yapma becerilerinin geliştirilmesi, eğitim-öğretimin çıktısı olan öğrencilerimizin toplumun her kesimi ile buluşturulması ve informal eğitim ortamlarının sağlanması, eğitimde yenilikçilik oluşturulması, girişimcilik ruhunun kazandırılması ve üretime yönelik çalışmaların yapılması gibi bir dizi faaliyetleri de amaçlaması bakımında da çok önemlidir. Fuar süresince, yazar ve şairlerle söyleşi seansları, projelerin tanıtılması, uçurtma yarışması, kitap bağışları, kitap sergileri, tiyatro, resim ve müzik etkinlikleri ile okul öncesi eğitim şenlikleri, rehberlik faaliyetleri gibi gün boyu etkinlikler olacak. ”

Kitleler arasında etkileşim, paylaşım, girişimcilik ruhunun geliştirilmesi, dostlukların artması, tatlı bir rekabet, öğrencilerin ruhsal, zihinsel ve duygusal gelişimlerinin sağlanması, sanat sevgisi gibi bir takım amaçlara ulaşmayı hedeflediklerini vurgulayan Toprak, fuarın her geçen yıl gelişerek büyüdüğünü ve amacına ulaştığını ifade etti. Toprak, tüm ilçe halkını ve Ankaralıları Çubuk İletişim, Dostluk ve Sanat Fuarına beklediklerini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.