• mufitonbasi@gmail.com
  • 0530 052 84 88

HABER DETAYI

26 Eylül 2011 17:47

Çubuk Kaymakamı Uyardı

 

Çubuk Kaymakamı Uyardı

Çubuk İlçe Kaymakamı Cemal Şahin; “ÇAT KAPI GELİRİM, OKULLARI ZİYARET EDERİM. ÖĞRETMENLERİMİZİN, OKUL MÜDÜRLERİMİZİN PERFORMANSINI YOKLARIM. MUTLAKA ÇALIŞANLA ÇALIŞMAYANI AYNI TEFEYE KOYMAYIZ VE KOYMAYACAĞIZ”dedi.

Çubuk’ta yeni eğitim ve öğretim yılı başlarken, Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, ilçede eğitim ve öğretimin başarısının artırılması için el birliğiyle hareket edileceğini söyledi.

Atatürk Anıtına çelenklerin sunulmasıyla başlayan 2011-2012 eğitim-öğretim yılı törenleri okul ziyaretleri ile davam etti. Çubuk İlköğretim Okulunda düzenlenen törenlere Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, Belediye Başkanı Lokman Özden, Cumhuriyet Savcısı Ali Çalış, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Mensur Toprak, şube müdürleri, okul müdürleri, veliler ve öğrenciler katıldı.

Halk oyunları ekiplerinin gösterisiyle başlayan törende, 6-d sınıfı öğrencilerinden Elifçe Yıldız tüm öğrencilere öğrenci andını okuttu.

Törenin açılış konuşmasını yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Mensur Toprak,  Milli Eğitim Bakanlığının son zamanlarda yaptığı eğitim ve öğretim hakkında bilgi verdi. Eğitim teknik ve metotlarında köklü değişikliklerin yapıldığını hatırlatan Toprak, öğretmenlerinde bu noktada kendilerini yenilemesi gerektiğini kaydetti. Çubuk’ta göreve geldiklerinde eğitim ve öğretimin durumuyla şuan ki eğitim- öğretim durumu arasında çok büyük farkın olduğunu vurgulayan Toprak, başarılarını artırmak için ekibiyle birlikte var güçleriyle çalıştıklarını ifade etti.   

Daha sonra konuşan okulun Türkçe öğretmenlerinden Öznur Demirel, eğitimdeki başarıyla ilgili Bitlis ve Japonya’yı incelediğinin ifade erek, onların yakaladığı başarıların sırrını örnek vererek anlattı. Kendilerinin de öğretmen ve öğrenci olarak başarıyı elde ede bilmeleri için almaları gereken tedbirleri ortaya koyan Yıldız, başarı için herkese görev düştüğünü kaydetti.

Konuşmasında hiçbir çocuğun geri zekalı olmadığını vurgulayan Belediye Başkanı Lokman Özden, ”Eğer Bitlis ili eğitim öğretimde bu başarıyı elde ettiyse, Çubuk’ta da bu başarının elde edilmemesi için hiçbir sebep yoktur. Ben bu ilçede eğitimde öğretimde 14’üncü, 15’inci, 16’ıncı olmak istemiyorum. Bunun sorumlusu yalnızca ilçe milli eğitim müdürü mü? Kaymakam mı? Belediye başkanımı mı? Bunun sorumlusu sadece bir kişiye yüklenemez. Bunun sorumlusu öğretmeni, okul müdürü, kısaca hepimiz sorumluyuz. Ama bunun sorumlusu öğrenci asla değildir. Kendi çocuklarımız için istediğimizi, tüm çocuklarımız için istemeliyiz. Öğretmen olan arkadaşlarımız Allah aşkına titreyip kendine gelsinler ve çocuklarımıza sahip çıksınlar. Aylarca rapor alarak eğitimi aksatan öğretmenlerimiz sorumluluğunu bilsinler. Bu ülkenin muasır medeniyetler seviyesine yüksele bilmesinin yegane nedeni eğitimdir. Eğitim seviyesinin düşük olmasında kimin eksikliği veya kusuru varsa kendilerini yeniden gözden geçirmelidir” diye konuştu. 

Çubuk’ta dört ay önce göreve başladığını söyleyen Kaymakam Şahin, ilçede eğitim ve öğretimde başarıyı artırmak için kaymakamlık, belediye, milli eğitim ve velilerle birlikte hareket edeceklerini söyledi. Eğitimin çok dinamik bir kurum olduğunu ifade eden Kaymakam Şahin, ”Ben kaymakam olarak, sizler öğretmen ve okul müdürleri olarak lütfen gayret edelim eğitimdeki başarı oranımızı çok yükseklere taşıyalım arkadaşlar. 2011-2012 eğitim öğretim yılını ilçede milat olarak kabul edeceğiz ve eğitim öğretim başarımızı belediye başkanımızla, cumhuriyet savcımızla, öğretmenlerimizle, müdürlerimizle hep birlikte yukarılara taşıyacağız. Artık eğitim tekniklerimizi güncellemeliyiz, kendimizi geliştirmeliyiz. Öğretmenlerimiz, müdürlerimiz kitap okumak zorunda ve onları öğrencileriyle paylaşmalıdır. Müdürlerimiz o makamlarını bir makam havasında kullanmayıp, öğrencilerine, öğretmenlerine ve velilerine açmak zorunda. Yani, sorumluluğunda bulunan okullarına, öğretmenlerine ve öğrencilerine kendisini adamak zorundadır. Öğretmenleriyle, öğrencileriyle bütünleşmek zorundadır. Yapmalı demiyorum, zorundadır diyorum. Başarılı olan kurumlara baktığımız zaman hepsinde bir özveri ve fedakarlık görüyoruz. Hiçbir başarı tesadüfen olmuyor” diye konuştu.

Kendisinin çalıştığı her ilde, ilçede eğitime çok önem verdiğinin altını çizen Kaymakam Şahin,” Çat kapı gelirim, okulları ziyaret ederim. Öğretmenlerimizin, okul müdürlerimizin performansını yoklarım. Mutlaka çalışanla çalışmayanı aynı tefeye koymayız ve koymayacağız. Başarılı olan insanı, emeği olan insanın sırtını sıvazlarız. Diğer insanlara da karşılığı neyse onu veririz, vermek de zorundayız” dedi.

  Milli Eğitim Müdürlüğüne projeler konusundaki başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür eden Şahin, ancak bunun sadece tek başına yeterli olmadığını öğretimle de at başı bunu sürdürmek gerektiğini ifade etti. 

Kaymakam Şahin, Belediye Başkanı Özden ve Cumhuriyet Başsavcısı Çalık konuşmaların ardından LYS’de ve SBS’de ilçede dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verdiler.  Törenin ardından protokol üyeleri resim sergisi açılış yaptılar ve daha sonra sınıfları ziyaret ederek öğrencilerle ve öğretmenlere uzun süre eğitim ve öğretime ilişkin sohbet ettiler.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.