• mufitonbasi@gmail.com
  • 0530 052 84 88

HABER DETAYI

24 Mayıs 2011 15:28

Çubuk Kent Konseyi Görev Değişimi

Çubuk Kent Konseyi Görev Değişimi

 Çubuk Kent Konseyi Başkanlığından istifa eden Ahmet Yalçın’ın yerine İsmail Tekaüt seçildi.

Çubuk Kent Konseyi’nden istifa eden 1. Dönem Başkanı Ahmet Yalçın’ından boşalan başkanlık seçimine gidilirken, 2. Dönem Çubuk Kent Konseyi Başkanlığına İsmail Tekaüt oybirliği ile seçildi. Çubuk Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde Olağan Genel Kurul Toplantısını gerçekleştiren kent konseyi, Başkan Vekili Mehmet Emin Ertürk başkanlığında toplandı. Toplantıda, Çubuk Kent Konseyi eski Başkanı Ahmet Yalçın başkanlığı sürecinde yapılan çalışmalarla ilgili faaliyet raporunu okudu. Yalçın, raporun sonunda istifa gerekçesini de işlerin yoğunluğu olarak gösterdi.

Daha sonra yapılan oylama Divan Başkanlığına Gaffur Zengin, divan üyeliklerine ise, Mustafa Kalender ve Metin Mutlu seçildiler. Seçim yapılıp yapılması konusunda konsey üyeleri arasında yaşanan münakaşaların ardından verilen önerge ile Çubuk Kent Konseyi Başkanlığına İsmail Tekaüt, Yürütme Kurulu üyeliklerine ise, M. Emin Ertürk, Ali Naci Yeşiltepe, Tuncay Acehan, Recep Öz, Şuayip Yaman, Yaşar Yılmaz, S. Sadi Saat ve Fatih Derin seçildiler.

Seçimi ardından Çubuk Kent Konseyi Başkanlığına seçilen İsmail Tekaüt yaptığı teşekkür konuşmasında, eski yönetimin çalışmalarından ve hizmetlerinden dolayı teşekkür etti. Kendisinin siyasi bir amaç gütmediğini vurgulayan Tekaüt; “İlçem ve bölgem için başarılı çalışmalar yapılacağıma inandığım için bu göreve talip oldum. Siz hepiniz benden daha deneyimli ve tecrübelisiniz, sizlerden çok şeyler öğreneceğim. Bu çatı altında kim iyi bir hizmet yaparsa o hizmetin atına o arkadaşımızın ismini yazalım. Marifet iltifata tabidir. İnsanlarımızı hizmet için teşvik edelim. ” dedi.

Tekaüt, ilçesi için hizmet edecek Çubuk sevdalısı herkesi Kent Konseyine beklediklerini sözlerine ekledi.

Dilek ve temenniler bölümünde söz alan CHP İlçe Başkanı Ali Naci Yeşiltepe, amacın Çubuk’a hizmet olması gerektiğini söyledi. Kent Konsey’inin aldığı kararların tavsiye kararları olduğunu kaydeden Yeşiltepe, “Çubuk Belediyesi Meclisi bu kararlara uymak zorunda değildir. Kent Konseyi çıraklık ve kalfalık dönemlerini aştı. Artık ustalık dönemi başladı” dedi

Daha sonra konuşan AK Parti İlçe Başkanı Dr. Tuncay Acehan, Kent Konseyinin önemine vurgu yaparak, “Yürütme Kurulu listesine baktığımda iktidar, ana muhalefet ve muhalefet temsilcilerini görüyorum. Bu nedenle tekliflerde, belediye çalışmalarında ortak bir çalışma ortamı doğar. İktidarıyla, muhalefetiyle ve akademisyenleriyle ilçeye hizmet için yarışacak bir kadro var. Sayısal olarak az olmak önemli değil. Önemli olan kurulun çalışmasıdır” diye konuştu.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.