• mufitonbasi@gmail.com
  • 0530 052 84 88

HABER DETAYI

31 Ekim 2010 15:00

Çubuk Kızılay Şubesinden, Pakistan İçin Kurban Bağışı Çağrısı

Türk Kızılayı Çubuk Şubesi Başkanı Selahattin Koç, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi bir açıklama yaparak, vatandaşların kurban bağışlarını Kızılaya yapmalarını istedi.

turk kizilayi cubuk subesi

Yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle bir açıklama yapan Türk Kızılayı Çubuk Şubesi Başkanı Selahattin Koç, bu yılın diğer yıllardan çok farklı olduğunu ve yapılacak kurban bağışlarının yarısının Pakistan?a gideceğini söyledi. Geçtiğimiz yıl vekaleti alınan kurbanların çağdaş kombinalarda, noter huzurunda, din adamları gözetiminde dualarla kesildiğini hatırlatan Koç, bu kurbanlardan elde edilen etlerin kavurma ve konserve yapılarak yıl boyunca Çubuk’ta ve Türkiye?nin dört bir yanındaki ihtiyaç sahiplerine dağıtıldığını vurguladı.

Türk Kızılayı olarak yardımsever halkın kurbanlarını yüz binlerce aileye ulaştırdıkların ifade eden Koç, ‘Bu sene hedefimiz çok daha fazlası. Çünkü bu yıl ki vekaletlerin yarısı kardeş payı olarak Pakistan’a gidecek. Genel Müdürlüğümüzce ‘Kardeş Payı’sloganıyla elde edilen kurban etinin yarısı dost ve kardeş ülke, Pakistan’daki afetzedelere ulaştırılacak. Kızılay’a vereceğiniz vekâletlerle Kurban Bayramında Pakistanlı afetzedelerin yüzlerini bir nebze de olsa güldüreceksiniz. Biz tüm halkımızdan bu kampanyaya gereken hassasiyeti göstermesini ve bağışlarını gönül rahatlığı ile yapmalarını istiyoruz.’diye konuştu.

Kurban bedelinin bu yıl için 410 TL olarak tespit edildiğini kaydeden Koç, vekaleti alınan bütün kurbanların eksiksiz olarak, dini şartlara uygun ve hijyenik bir biçimde kesilip konserve yapılacağının Kızılay’ın bir taahhüdü olduğunu da sözlerine ekledi.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.