• mufitonbasi@gmail.com
  • 0530 052 84 88

HABER DETAYI

26 Kasım 2009 22:15

Çubuk Kurban Bayramına Hazır

           Ankara’nın Çubuk ilçesinde Kurban Bayramı’nın sorunsuz bir şekilde kutlanması için tüm kamu kurum ve kuruluşları tarafından gerekli önlemler alındı.

Huzur ve güven ortamı içerisinde bir Kurban Bayramının kutlanması için, ilgili Kamu Kurum ve Kuruluşları ve Mesleki Kuruluşlarca alınacak tüm tedbirler ile yürütülecek hizmetlerde gerekli hassasiyetlerin gösterildiğini kaydeden Çubuk Kaymakamı Meftun Dallı, ’’Ümit ediyorum ki, bayram süresince de ilçemizde huzur ve güzellik hakim olur. Bu duygularla ben şimdiden bütün vatandaşlarımızın Kurban Bayramı’nı tebrik ediyor, hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum’’dedi.

 Kurban Bayramı öncesi ve bayram süresince Çubuk Belediyesinin aldığı tedbirler hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Lokman Özden, gerekli tüm hazırlıkların tamamlandığını kaydetti. Kurban kesim yerlerinde sağlıklı ve huzurlu bir ortamın sağlanması için bir dizi önlemler alındığını belirten Başkan Özden, ’’Kurban Bayramında vatandaşların kurban kesimi yapacakları kırka yakın çiftlik, Zabıta ekiplerimizce ve Sağlık İşleri Müdürlüğümüz tarafından gerekli incelemelerden geçirildi. Ayrıca bu alanlar sağlık işleri ekiplerimizce dezenfekte edilerek ilaçlandı. Bunlarla birlikte kurban kesim yerlerinde kurban etlerinin hijyenik olarak taşınması ve muhafaza edilmesi için Belediyemiz tarafından bastırılan poşetlerin kullanılması zorunluluğu getirildi. Bayram dolayısı ile açık olan kurban satış yerlerinde de denetimlerimizi artırarak, kurbanlık hayvanların kesim öncesi ve sonrası muayeneleri, sağlık raporları ve kulak küpeleri de veteriner ekiplerimiz tarafından kontrol edilecektir’’ şeklinde konuştu

            Vatandaşların mezarlık ziyaretlerini sorunsuz yapılmaları için de bazı tedbirler alındığını ifade eden Başkan Özden, güvenlik tedbirlerin yanı sıra arife günü mezarlık ziyaretleri için de mezarlıklara ücretsiz servisler konacağını belirtti.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.