• mufitonbasi@gmail.com
  • 0530 052 84 88

HABER DETAYI

17 Şubat 2011 18:13

Çubuk Proje Şampiyonu

Çubuk Ankara da “Bu Benim Eserim” çalışmalarında en çok proje ile birinci oldu.

Çubuk Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce ilköğretim düzeyindeki öğrencilere yönelik olarak başlatılan Matematik ve Fen dalında 6.sı düzenlenen ‘Bu Benim Eserim’ çalışmalarına 383 proje ile başvuruda bulunan Çubuk, bir kez daha proje şampiyonu olurken, Çankaya dördüncü, Yenimahalle ise beşinci oldu.

Ankara ilçeleri genelinde 5 bin 266 olan katılım sayısına göre Çubuk İlçesinde okul başına 19 projenin düştüğünü belirten Çubuk Milli Eğitim Müdürü M. Mensur Toprak, “Bilimsel amaçlı çalışmaları arttırmak ve geleceğin bilim adamlarını yetiştirmek, yetenekli çocukları ülkemize kazandırmak, bilim adamı potansiyellerini erken yaşta ortaya çıkartarak keşfetmeye çalışıyoruz “dedi.

Çubuk ilçesinden 20 ilköğretim okuldan 383 proje başvurusu yapıldı. Okul başına düşen proje sayısı 19 olarak Ankara genelinde ilk sırada yer aldı. Etimesgut’ta 44 İlköğretim okulundan proje başvurusu sayısı 480 olurken, okul başına düşen proje sayısı 11 ile ikinci sırada, Güdül ise 6 ilköğretim okulundan 59 proje ile müracaatta bulundu, okul başına düşen proje sayısı 10 ile ilk 3 sırada yer aldı.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.