• mufitonbasi@gmail.com
  • 0530 052 84 88

HABER DETAYI

16 Haziran 2015 11:50

Çubuk Suya Doydu

Çubuk Suya Doydu

ankara cubuk iki baraji doldu

Çubuk 2 barajının yüzde 100’e ulaşması nedeniyle fazla su savaklardan boşalmaya başladı.

Barajın taşarak savaklardan akması şelale görüntüsü oluşturdu. Suyun coşkusuna tanık olmak isteyenler, baraja gelerek çay boyu birlikte bir yürüyüşe çıktılar.

Ankara’nın içme suyu temini amacı ile 1961-1964 yılları arasında inşa edilen Çubuk-2 barajı, 2010 yılından bu yana ilk defa yüzde 100 doluluk oranına ulaşırken, fazla suyun savaklardan akmaya başladı.

İlçede son günlerde yaşanan yağışlarla doluluk oranı yüzde 100’e ulaşan barajda, olası bir taşkın tehlikesine karşı savaklardan fazla suyun boşaltılmasına başlandı.

Ailesiyle bu güzel manzarayı seyretmeye geldiklerini belirten 64 yaşındaki Ahmet Ateş:” Yıllar sonra barajı ilk defa böyle görüyoruz. Barajımız doldu. Bizde burada suya olan özlemimizi gideriyoruz. Bahçelerimiz suya doyacak” dedi.

Barajın dolup taştığını duyan 41 yaşındaki Ahmet Çoban ise:  “Uzun zamandır böyle manzaraları görmeyi ve suyun sesini özlemiştik. Ailemizde bizde bu manzaraya şahit olmak için geldik. Su sesi ile ruhumuz dinlendi. Allah bizi susuz bırakmasın” diye konuştu.

Seyir terasında suyu izlemek için gelenler ise çay demleyerek manzaranın tadını çıkardılar.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.