• mufitonbasi@gmail.com
  • 0530 052 84 88

HABER DETAYI

25 Aralık 2010 18:08

Çubuk ‘ta Aşureli Birlik Günü

Çubuk Dernekler Federasyonu (ÇUDEF) tarafından ”3. Aşure ve Birlik Günü”programı düzenlendi.

Çubuk Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde düzenlenen `3. Aşure ve Birlik Günü’ programına, Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, ÇUDEF Başkanı Recep Taş, İlçe Müftüsü Ali Canbolat, Ak Parti İlçe Başkanı Tuncay Acehan, Kırıkkale Dernekler Federasyonu Başkanı Cemal Sertkaya, sivil toplum örgütü temsilcileri, mahalle ve köy muhtarları, Alevi dedeleri, imamlar ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kuranı Kerim okunuşu ile başlayan, programın açılış konuşmasını yapan ÇUDEF Genel Başkanı Recep Taş, bu tip etkinliklerle insanları bir araya getirmek ve kardeşlikleri daha çok pekiştirmek istediklerini söyledi. Devletin uzun zamandır sağlamak istediği birlik ve beraberliği ilçelerinde tüm derneklerin bir çatıda toplamak sureti ile kendilerinin yaptığını hatırlatan Taş, Kerbela’daki olayın tüm insanlığın canını acıtan bir olay olduğunu ve bu olayın gönüllerde hiç dinmeyeceğini ifade ederek hep birlikte bu günü andıklarını kaydetti. İnananların birbirlerini sevmedikçe iman etmiş olmayacaklarını belirten Taş, birlikte rahmet ayrılıkta azap olduğunu hatırlatarak, birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Çubuk’un küçük bir Türkiye mozaiği olduğunu kaydederek herkesin kardeşçe birlik ve beraberlik içinde yaşadığını söyleyen Başkan Özden, bu üzücü olayın belir bir kesimi üzen olay olmadığını herkesi derinden üzdüğünün bilinmesi gerektiğini belirtti.  Bakan Özden, ”Herkesin ders alması gereken acı olayın, yaşatıldığının bilinmesini istiyorum. Aynı hataların tekerrür etmemesi için hiç unutulmaması gerektiğine inanıyorum” dedi.

Ardından Yaman Dede (Mehmet Yaman) Kerbela’nın İslam Alemine verdiği mesaj’ Prof. Dr. Süleyman Hayri Bolay tarafından Muharrem Ayı ve Aşure Geleneği’nin Işığında `İslami Değerlerimiz’ isimli konferans verildi.

Ayrıca, Kargın Köyü Alevi Dedesi Ahmet Kuzukıran eşiğinde programda bayanlardan oluşan Ovacık Köyü Semah Grubu ve Grup Sahra İlahi ve Semazen Ekibi gösteri yaptı. Çubuk Lisesi Tiyatro Grubu’nun `Anadolu’yu Aydınlatanlar’ isimli gösterisinin ardından, aşure duası yapıldı.

Programın sonunda katılımcılara plaket takdim edilirken, vatandaşa da Aşure ikramında bulunuldu.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.