• mufitonbasi@gmail.com
  • 0530 052 84 88

HABER DETAYI

10 Kasım 2009 23:47

Çubuk ta Taşın İçerisinden Lillahi Yazısı Çıktı

cubukagat tasiAnkara’nın Çubuk ilçesinde işlenen Çubuk agat taşının içerisinde ’’Lillahi’’ lafzı görenleri hayrete düşürüyor.

Çubuk ilçesinde bulunan yarı değerli taşlardan olan ve ismi de Çubuk Ağat Taşı (Akik)olarak bilinen taşları işlemek için Çubuk Platformu’nun öncülüğünde Çubuk Kaymakamlığı, Çubuk Belediyesi ve İŞKUR’un katkıları ile kurulan taş işleme atölyesinde işlenen bir taşın içerisinde ’’Lillahi’’ lafzı çıktı.

Teknik öğretmen ve Değerli Taş Uzmanı  Günay Örücü, her zaman olduğu gibi atölyede Çubuk agat taşlarını işleyişini öğrencilerine gösterirken kestiği taşın içerisinde Arapça “Lillahi” yazısı olduğunu fark etti. İşlediği taşı alarak Arapça bilen Mutlu Köyün İmamı Erdal Güler’e götüren Örücü, yazının ’’Lillahi’’ lafzı olduğunu onunda doğruladığını belirterek, ’’ Çubuk Ağat Taşlarının içerisinde veya yüzeylerinde daha önceleri de Türkiye, Kıbrıs haritaları ve kitap içerisinde Meryem Ana figürüne rastlamıştık. Ancak Arapça yazıya ilk defa rast geldik ve çok şaşırdım. Taşı gösterdiğim çok sayıda kişi de şaşkınlıklarını gizleyemediler’’ dedi.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.