• mufitonbasi@gmail.com
  • 0530 052 84 88

HABER DETAYI

11 Şubat 2013 18:39

Çubuk Turizmin de Mutfağın Önemi

Lokanta İşletmecileriyle ‘Turizmde Mutfağın Önemi’ Toplantısı yapıldı.

Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, ilçede bulunan lokanta işletmecileriyle bir araya gelerek, ‘Turizmde Mutfağın Önemi’ konusunda bilgi alış verişinde bulundu.

Lokanta işletmecileriyle Belediye Meclis Salonunda bir araya gelen Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, lokanta işletmecilerinin sorunlarını dinlerken, sektörün ilçe turizmine katkıları ve yapılması gerekenler üzerine fikir alış verişinde bulunuldu.

Toplantının açılışında konuşan Başkan Özden, bölgelerinde yaşanan gelişme ile birlikte esnafında gelişmeye ayak uydurması gerektiğini vurgulayarak,’’Halkımızın ve esnafımızın önceliği ne ise bizim için de öncelik odur. Onun için bu gün buradayız ve önceliklerimizi burada sizinle birlikte konuşacağız’’ dedi.

İlçedeki değişimin sadece belediye faaliyetleriyle olamayacağının altını çizen Başkan Özden, başta turizm olmak üzere belirli bir seviyeye gelmek isteniyorsa esnafların ve özellikle de lokantacıların elini taşın altına koyması gerektiğini kurguladı.

Hedeflerinin arasında tanıtım, turizm ve ticaret olduğunu anlatan Başkan Özden, ’’Bilindiği gibi günümüzde yiyecek-içecek sektörü turizm açısından çok önemli bir konuma gelmiştir. Zira insanların yeme-içme ihtiyaçlarının hiç bitmeyecek olması bu yerlerin gerekliliğini artırmıştır. Yanı başımızda yaklaşık 5 milyon insanın yaşadığı başkentin olması ve merkezle ulaşımında daha da gelişmesi ile orada yaşayan insanların gezme ihtiyaçlarını gidermek için ilçemizi tercih etmeleri daha da fazlalaşmıştır. Bu durumun ilçe turizmine katkıları ise gittikçe artmaktadır. İnsanlar gittikleri veya konakladıkları yerlerde doğal olarak yeme-içme ihtiyacını karşılamak isterler. Bu ihtiyaçlarını ya restoranlarda ya da konakladıkları otel işletmelerinde giderirler. Bu nedenle lokantalarda yiyecek ve içeceklerin hazırlanması ve sunumunda belirli bir kalite yakalanması gerekmektedir’’ dedi.

Gelişim ve değişim sürecinde esnaftan gelecek her türlü öneriye ve talebe açık olduklarını anlatan Başkan Özden, ’’Eğitim başta olmak üzere bir dizi çalışma başlatacağız. Başbakanımızın Sayın Recep Tayyip Erdoğan Beyin Ankara’yı termal turizminin de başkenti yapma projesi ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Melih Gökçek Beyin Ankara için çok sayıda önemli projelerinin yanında bizde ilçemizi Başkentin turizm kenti haline getirmek istiyoruz ve bu süreçte esnafımızın desteği bizim için büyük önem taşımaktadır’’ diye konuştu.

Lokanta işletmecilerinin de sırayla konuştuğu toplantının ardında örnek birkaç işletme gezilerek incelemelerde bulunuldu.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.