• mufitonbasi@gmail.com
  • 0530 052 84 88

HABER DETAYI

06 Eylül 2010 15:27

Çubuk Turşu Festivali Hazırlıkları Başladı

Çubuk’ta, bu yıl altıncısı yapılacak Uluslararası Çubuk Kültür Festivali için kurulacak stantların satışına başlandı.

Yurdun çeşitli illerinden vatandaşların ve Ankaralıların yoğun ilgi gösterdiği Uluslararası Çubuk Kültür Festivali’nin hazırlıkları sürüyor.

İlçe halkı ile birlikte Çubuk Belediyesi’nin düzenlediği festival, vatandaşlara yine unutulmaz bir eğlence fırsatı sunmakla birlikte açılan stantlarla ilçede üretilen yöresel ürünlerin satışı sunulacak. Atatürk, PTT, Kıbrıs caddeleri ile Atatürk Parkı gibi geniş bir alanda eğlenceden konserlere, alışverişten yarışmalara kadar pek çok etkinliğin düzenleneceği festival, bu yıl 16-17-18-19 Eylül 2010 tarihleri arasında yapılacak.

Bu yıl 6’ıncısı yapılacak Uluslararası Çubuk Kültür Festivali’nde kurulan stantların satışlarının başladığını belirten Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, festivalde yer almak isteyenlerin acele etmeleri gerektiğini belirterek, “16 Eylül- 19 Eylül tarihleri arasında açık kalacak olan stantlar için satışlarımız başladı. Yaklaşık 9 metrekare olan stantlar 500 TL’ye satılmaktadır. Festival alanına bu yıl yaklaşık 230 stant kurulacak. Bu nedenle stant için başvurmak isteyenlerin yerlerini alabilmeleri için acele etmeleri iyi olur. Stant almak isteyenler AK Masa’ya başvurularını yapabilir” dedi.

Festivalin ilçeye öz bir marka olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Özden, şunları söyledi: ”İlçemizin ismini yurtta ve dünyada duyuran bu festivali vatandaşlarımız ve esnafımız o kadar çok sevdi, kabullendi ki artık dört gözle bekler oldu. Her yıl olduğu gibi bu yıl da vatandaşlarımızı, esnafımızı çok mutlu edecek ve herkese bir katma değer yaratacak festival gerçekleştireceğiz inşallah. Sabahtan akşama kadar eğlenceye doyacak olan vatandaşlarımız, festival boyunca Çubuk Turşusunu, etini ve yöresel ürünleri ile birlikte bir çok ürünü alarak ucuz ve kaliteli alışverişin keyfini çıkaracaklar. Bir çok ülkenin büyük elçiliği tarafından ülkelerini ve kültürlerini tanıtan stantların açılması yanında, ülkelerden gelecek olan halk oyunları gösterileri de festival süresince sahne alacaklar”dedi.

Festivalin tanıtımı için Ankara’nın çeşitli noktalarında tanıtım stantlarının açılacağını anlatan Özden, Ankara ile birlikte tüm Türkiye’yi yılın en son festivali için Çubuk’a davet etti.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.