• mufitonbasi@gmail.com
  • 0530 052 84 88

HABER DETAYI

26 Mart 2011 17:45

ÇUBUK TURŞU VE KÜLTÜR FESTİVALİ’NİN TARİHİ BELLİ OLDU

Çubuk ilçesinde bu yıl 7’incisi düzenlenecek olan ‘Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali’nin tarihi belirlendi.

cubuk tursusu

Çubuk ilçesinde geleneksel hale gelen ve bu yıl 7’incisi düzenlenecek olan ‘Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali’nin tarihi belirlendi. Bu yıl festivalin 15-18 Eylül 2011 tarihleri arasında yapılacağını söyleyen Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yılda festivalin çok renkli ve etkili geçeceğini belirtti. Festival hazırlıkların yapılmaya başlandığını vurgulayan Başkan Özden, bu kapsamda kurumlar, kuruluşlar, sivil toplum kuruluşları ve derneklerle istişare toplantılarının yapılmaya başlandığını kaydetti.  

Festival yapmaktaki amacın ilçenin tanıtımı ve ilçeye ekonomik girdilerin sağlanması olduğunu ifade eden Başkan Özden, yapılacak festivale vatandaşlarında çok iyi hazırlanmasını isteyerek, şunları söyledi:

’’Festivali düzenlemekteki amacımız, ilçemizi Türkiye ile birlikte dünyada en iyi şekilde tanıtmak ve ilçemize ekonomik girdiler sağlamaktır. Bu anlamda düzenlediğimiz festivalimiz, diğer festivallerden ayrılmaktadır. İlçemizdeki tüm kamu kurum ve kuruluşları ile vatandaşlarımızla birlikte düzenlediğimiz festivalimizi bu yıl Allah nasip ederse, 15-18 Eylül 2011 tarihlerinde yine 4 gün olarak düzenlemeye karar verdik. Bu yıl hazırlıklarımıza biraz daha erken başlayarak, özellikle sivil toplum kuruluşları ve eğitim kurumları ile istişare toplantıları düzenlemeye başladık. İlçemizde 7’den 77’ye herkesin katılımı ile bu yılki festivalimizde çok başarılı bir şekilde tamamlamayı amaçlıyoruz’’

                Belediyenin yapmış olduğu gibi ilçe halkının da hazırlıklarına şimdiden başlaması gerektiğine dikkat çeken Başkan Özden, özellikle ev hanımlarının ve üreticilerin festivale yönelik yöresel ürünlerin üretilmesi konusunda hazırlıklarına başlamalarını isteyerek,’’Yüz binlerin akın ettiği festivalimiz hem ilçe halkımız, hem de bölge insanlarımız tarafından her yıl merak ve heyecanla beklenmektedir. Festivalimizden, halkımız tarafından daha çok ekonomik menfaat sağlana bilmesi için yöresel ürünlerin üretimine ağırlık verilmesi gerekmektedir’’ dedi.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.