• mufitonbasi@gmail.com
  • 0530 052 84 88

HABER DETAYI

18 Şubat 2010 01:16

Çubuk Uygulama Atölyesine Ders

uygulama atolyesiÇubuk Uygulama Atölyesinde Anadolu Ajansı Çubuk Yurt Muhabiri Hüseyin Yiğiner Haber Hazırlama Yöntemleri Hakkında Bilgilendirici Seminer Verdi.

  Çubuk Belediyesi Basın Merkezi Sorumlusu ve Anadolu Ajansı Yurt Muhabiri Hüseyin YİĞİNER, Uygulama atölyesi öğrencilerine verdiği seminerde, Çubuk Belediyesi Basın Merkezinin çalışmaları dünü, bu günü, vizyon, misyon ve kalite politikaları ile AA hakkında öğrencilere bilgi verildi. Uygulama Atölyesi Öğrencileri Anadolu Ajansı Yurt Muhabiri Hüseyin YİĞİNER’ 1. sayısı çıkan 2. sayı için hazırlık aşamasında bulunulan Çubuk Uygulama Gazetesinin yayın hayatını daha kaliteli bir şekilde devam ettirebilmesi için ne gibi tavsiyelerinin olduğu soruldu, bu konuda kendisinden faydalı  bilgiler  alındı.

  Muhabirlik hakkında da katılımcılara bilgi veren YİĞİNER, haber için gereken unsurları toplayan, gerektiğinde fotoğraf ve görüntü çeken, bunları uygun formlara getirip ileten kişilerin muhabir olduğunu ifade etti. Muhabirlerin sosyal hayatta yaşanan olayları kamuoyuna sunmakla yükümlü olduğunu ve bunu doğru, anlaşılabilir ve tarafsızca yazmaları gerektiğini de ifade eden YİĞİNER, daha sonra katılımcıların sorularını cevapladı.

  Seminer de saygın ve güvenilir bir kurum olmanın tesadüf olmadığını vurgulayan YİĞİNER, kurum çalışanlarının muhabirden en üst yöneticiye kadar çalışmalarını yürütürken sorumlu habercilik ilkesini benimseyerek hareket ettiğin ifade etti. AA’nın kamuoyunun doğru haber ile aydınlatılması için Ankara’da 6 Nisan 1920’de Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulduğunu anlatan YİĞİNER, o günden bu günde de AA rumuzu güvenin ve doğruluğun simgesi olduğunu söyledi. Günümüzde AA’nın tüm yurt ve yurt dışı temsilciliklerini kapsayan bilgisayar ağı, en yeni teknoloji ve en iyi yetişmiş insan gücü ile abonelerine hizmet sunduğunu kaydeden YİĞİNER, AA’da çalışmamın bir ayrıcalık olduğunu söyledi. YİĞİNER Uygulama Atölyesi faaliyetlerini ve yayınlarını takip ettiğini, bu konuda her türlü desteği ve yardımı sağlayacağını belirtti.uygulama atölyesi Koordinatörü Tayfun ÖZTÜRK kendisine teşekkür ederek  toplantı tamamlandı.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.