• mufitonbasi@gmail.com
  • 0530 052 84 88

HABER DETAYI

05 Ağustos 2010 17:06

Çubuk Vişne Şenliğine Hazırlanıyor

Çubuk ilçesi Yukarı Çavundur Mahallesinde her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen ‘Vişne Şenliği’ bir yıl aradan sonra bu yıl tekrar gerçekleştirilecek.

Yukarı Çavundur Köyünün Belediye olmasının ardından 2000 yılından itibaren Yukarı Çavundur Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen ‘Vişne Festivali’ belde belediyelerinin kapatılmasının ardından geçtiğimiz yıl yapılmamıştı. Bir yıl aradan sonra Çubuk Belediyesinin katkıları ile Yukarı Çavundur Mahallesi Kalkındırma ve Güzelleştirme Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından 08.08.2010 tarihinde Pazar günü ‘Vişne Şenliği’ yapılacak. Şenlik, saat 16.00’da başlayacak ve gece geç saatlere kadar devam edecek. Şenliğe katılanlara yöresel ürünlerin yanında vişne aromalı Osmanlı Şerbeti, Çavundur ekmeği, hamursuz ve vişne ikram edilecek. Şenlik alanına kurulacak stantlarda mahalle halkı doğal ortamda yetiştirdikleri ürünleri hem gelen konuklara tattıracak hem de satış yapabilecek. Ankara Büyükşehir Belediyesinin Mehteran Bölüğünün konseriyle başlayacak şenlikte Türk Halk Müziği sanatçıları da sahne alacak. Sürpriz çekilişlerin, yöresel yarışmaların ve halk oyunları gruplarının gösterilerinden sonra şenlikte, en güzel vişne yetiştiricisi ve vişne şenliği ağası da seçilecek.

Düzenleyecekleri şenlik hakkında bilgi veren Yukarı Çavundur Mahallesi Dernek Başkanı Osman Şahbudak, ’’Mahallemiz beldeyken Belediye Başkanımız Sayın Lokman Özden’in liderliğinde ilk vişne festivali yapıldı ve o tarihlerden sonra her yıl geleneksel olarak geçtiğimiz yıla kadar da yapılmaya devam etmişti. Bizde dernek olarak sayın başkanımızın bıraktığı bayrağı yine onun destekleri ve teşvikleri ile devam ettirmek istiyoruz. Bu yıl 9’uncusunu düzenleyeceğimiz ‘Vişne Şenliği’ bizimde dernek olarak düzenleyeceğimiz ilk şenlik olacaktır’’ dedi.

İnsanları bir araya getirecek ve kaynaşmasını sağlayacak şenlikle mahalle halkının tamamının geçim kaynağı olan vişne başta olmak üzere fasulye, biber gibi sebzeler ve Aydos yaylasında üretilen süt, peynir, tereyağı ile Aydos Balının satışının yapılacağını kaydeden Şahbudak,’’Üreticimizin ürettikleri sadece buraya has lezzeti, kapı kapı dolaşarak pazar arayarak değerinden daha az ücrete satması değil de, yerinde ve değerinde satmasını istiyoruz. Bunun içinde daha önceki yıllar yapılmış ve çok da başarılı olmuş, ses getirmiş vişne şenliğini devam ettirmek istedik. Bize bu konuda destek olan ve önderlik yapan Sayın Başkanımız Lokman Özdene ve ekibine tüm mahalle halkımız adına teşekkür ederim’’ şeklinde konuştu.

Çalışkan ve üreten insanları motive etmek gerektiğini kaydeden Çubuk Belediye Başkan Lokman Özden’de, yapılan etkinliklerle ilçenin değerlerini ön plana çıkarmaya çalıştıklarını söyledi. Başkan Özden,’’ İlçemin diğer mahallelerinin insanları gibi Yukarı Çavundur mahallemizin insanları da gerçekten çok çalışkan ve üretken insanlardır. Biz belediye olarak çalışkan insanlarımıza destek olmaya çalışıyoruz. Geçtiğimiz hafta yapılan domates şenliğinde olduğu gibi vişne şenliğimizi de derneklerimiz organize ediyor ve biz de kendilerine her türlü desteği veriyoruz. Amacımız ilçemizi her alanda olduğu gibi sosyal alanda, turizmde ve ekonomik alanda da etkin hale getirmektir’’ diyerek, tüm ilçe halkını ve Ankaralıları şenliğe davet etti.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.