• mufitonbasi@gmail.com
  • 0530 052 84 88

HABER DETAYI

28 Ekim 2010 14:36

Çubuk Yumurta da Önder

Çubuk’ ta faaliyet gösteren Türem Yumurtacılık A.Ş. Genel Müdürü Zafer Kaya, Ankara’nın İstanbul’dan sonra en çok yumurta tüketen ikinci il olduğunu belirterek, “Daha kaliteli yumurta ve şık ambalajlarla yumurta tüketimi arttı” dedi.

 

Ankara’nın Çubuk ilçesinde 2 yıl önce faaliyete geçtiklerini belirten Türem Yumurtacılık A.Ş Genel Müdürü Kaya, tam elektronik üretim ve paketleme tesisiyle satışlarının ikiye katlandığını söyledi.

Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı’nın ‘Kırsal kalkınma Projesi’nden yararlanarak 340 bin avroluk yatırım yaptıklarını ifade eden Kaya şunları kaydetti: ‘Yapılan bu yatırımın 100 bin avroluk kısmını Tarım Bakanlığı ?Kırsal Kalkınma Projesi? kapsamında destekledi. İşletmemiz teknolojik anlamda Türkiye’nin en büyük yumurta tasnif ve paketleme tesisidir. Tesisimizde yumurtalar tavukların altından el değmeden alınarak, el değmeden paketlenmektedir. Kullanılan teknoloji ile paketlere girmeden yumurtalar gramaj ve büyüklüklerine göre sınıflandırılarak paketlenmektedir. Kullanılan teknolojinin en büyük özelliği, bizim yumurtalara ilk müşterinin kendi elinin değmesidir. Ayrıca kırık, kirli ve içerisi kanlı olan yumurtaları makine kendi ayırıyor. Daha az sürede, daha hızlı bir şekilde tavukların altından yumurtalar toplanıp, paketlenirken, daha az çalışan ve daha az maliyete bu işlemlerin hepsi yapılmaktadır.’

  ‘YUMURTA TÜKEMİTİNDE İstanbul BİRİNCİ, ANKARA İKİNCİ-‘

 Türem Yumurtacılık’ın toplam 430 bin yumurta tavuğu ve 105 bin civciv üretim kapasitesine sahip olduğunu ifade eden Kaya, her yıl kapasitelerine yaklaşık 100 bin yumurta tavuğu ekleyerek büyümeyi hedeflediklerini kaydetti. En çok yumurta tüketen iller sıralamasından Ankara’nın İstanbul’dan sonra ikinci sırada bulunduğunu belirten Kaya, iç piyasada tercih edilir marka olmak için teknolojiye yatırım yaptıklarını anlattı.

 Üretilen yumurtaları ulusal ve yerel marketlere verdiklerini belirten Kaya, ‘Ankara’da yumurta üretimi yapan işletmeler ancak bu tüketimin yüzde 60’ını karşılayabiliyor. Bu nedenle de kapasitemizi her yıl artırıyoruz. Bizim öncelikli hedefimiz Ankara’nın yumurta tüketimini ve marketlerin taleplerini karşılamaktır’ dedi.

 Daha kaliteli yumurta ve şık ambalaj ile yumurta tüketiminin arttığını belirten Kaya, kişi başına yumurta tüketiminin 130’dan 170’e çıktığını ve sayının artacağına inandıklarını söyledi.

 Kaya, ‘Yumurta her insanın günlük alması gereken en ucuz hayvansal gıdadır. Çocukların hem bedensel hem de zihinsel gelişmesini sağlayan bir besin maddesidir’ dedi.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.