• mufitonbasi@gmail.com
  • 0530 052 84 88

HABER DETAYI

11 Temmuz 2011 21:36

Çubuk’a Bir Yeni Okul Daha Yapılıyor

Çubuk’a Bir Yeni Okul Daha Yapılıyor

 Çubuk’ta hayırsever İş adamı Hasan Bostan’ın, “Eğitime Yüzde 100 Destek” kampanyası çerçevesinde yaptıracağı 24 derslikli okulun temeli törenle atıldı.

Çubuk’ta yıllarca fırıncılık yapan ve çocukluğunda okula gitmek istediği halde okul olmadığı için okuyamayan Bostan tarafından yaptırılacak Meliha Hasan Bostan İlköğretim Okulu’nun temel atma törenine Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, Tayvan Taipei Ekonomi ve Kültürel Misyon Şefi James C. H. Chen Sjd, eşi Ya- Liang Peng, Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, Hasan Bostan, Cemal Şişman, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Mensur Toprak, İlçe Müftüsü Ali Canbolat, okul müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, iş adamları ve vatandaşlar katıldı.

Temeli atılan okul hakkında bilgi veren Çubuk Kaymakamı Şahin, okulun bir kısım maliyetinin Hasan Bostan tarafından yaptırıldığını, diğer kısmının da devlet tarafından yaptırılacağını bildirdi.

Çubuk’ta derslik başına 35 öğrencinin düştüğünü hatırlatan Şahin, bu sayının yapılacak okullarla 31’e düşmesinin planlandığını ifade etti.

Şahin, şunları kaydetti: “İlçemizde ne yazık ki ikili öğretim yapılmaktadır. Temeli attığımız bu okul ve diğer bir hayırsever iş adamımız Cemal Şişman ağabeyimizin yaptırdığı okulun tamamlanması ile birlikte derslik başına düşen öğrenci sayımız 31’e düşmesi planlanmaktadır. Bunlar yeterli midir? Hayır, yeterli değildir. Biz sayın başkanımız, Milli Eğitim müdürümüz ile bilirlikte gerekiyorsa kapı kapı dolaşarak hayırseverlerin okul yaptırmasını isteyeceğiz. Amacımız geleceğimiz olan yavrularımızın daha iyi şartlarda eğitim almasını sağlamaktır. Ben bu okula katkısı olan hayırsever iş adamı Hasan Bostan beye teşekkür ederim” dedi.

Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden de ilçelerinde hayırsever iş adamları tarafından başta okul olmak üzere birçok yatırım yapıldığını söyledi.

İlçede her alanda olduğu gibi eğitimde de çok büyük gelişmeler olduğunu vurgulayan Özden, hayırsever iş adamı Hasan Bostan’a yaptığı hayırlı hizmetten dolayı teşekkür ederek, “Hasan Bostan amcamız Çubuk’ta ve Yukarı Çavundur mahallemizde bu güne kadar cami, Çeşme, ekmek fırını olmak üzere birçok hayır yaptı. Bu günde yıllardır özlemini çektiği eğitim adına okul yaptırıyor. Kendisine ben binlerce teşekkür ederim. İnşallah Hasan Bostan gibi, Şehit olan oğlunun adına okul yaptıran Cemal Şişman gibi daha birçok hayırsever vatandaşımız ‘bende eğitime destekte varım diyerek’ ilçemize yeni okullar yapar. Bizde eğitime katkı sağlayacak tüm vatandaşlarımıza her türlü kolaylığı göstermeye hazırız” diye konuştu.

Daha sonra konuşan hayırsever iş adamı Hasan Bostan, okul yapmaya nasıl karar verdiğini anlattı.

Annesinin isteği olan caminin açılış töreninde o zamanın yöneticilerinin isteği üzerine okul yaptırma işini hızlandırdığı bilgisini veren Bostan, “Kendim okuyamadım ancak 5 çocuğum var hepsini okuttum. Rahmetli annemin isteği olan cami, Çeşme, köy fırını gibi birçok hayır yaptırdım. Allah bana nasip etti okulu da yaptırıyorum” dedi.

Okulun 2011-2012 eğitim öğretim yılının ikinci yarısına yetiştirilmesinin planlandığını söyleyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Mensur Toprak, okulun 850 metrekare üzerine 5 kat olacağını ve toplamda 3 bin 800 metrekare kapalı alana sahip olacağını belirtti.

Toprak, içerisinde 24 derslik, çok amaçlı salon, kantin, konferans salonu ve idari birimler için odalar bulunacak okulda, ayrıca tören alanı, spor salonunun da olacağını sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından Pazar günü atılan temel için tekbir eşliğinde kurban kesilerek, dualar okundu ve ardından törene katılan misafirlere yemek ikramı yapıldı.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.