• mufitonbasi@gmail.com
  • 0530 052 84 88

HABER DETAYI

07 Mayıs 2011 16:02

Çubuk’a Dev Seralar Kuruluyor


Çubuk’a Dev Seralar Kuruluyor

Çubuk İlçe Tarım Kredi Kooperatifi tarafından ilçe üreticilerine örnek sera merkezleri kurulumu sağlanıyor.
Aşağı Çavundur Mahallesinde seracılığın diğer adı örtü altı yetiştiriciliği yaygınlaştırmak amacıyla İlçe Tarım Kredi Kooperatifi tarafından yeni bir proje uygulanmaya başlandı.
Düşük faizli ve uzun vadeli ödemeli üyelerine anahtar teslimi sera kurmaya başladıklarını söyleyen Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Hüseyin Ercan Akkan, kurulan seraların turşu üretimi yapan çiftçilere örnek olacağını belirtti. Mühendisleri tarafından ilçenin her yönü ile uzun süre incelendiğini ve Çubuk’un iklimi, toprak yapısı ile bitki örtüsüne en uygun seraların tespit edildiğini ifade eden Akkan, ’’İlçemizde turşunun hammaddesi olan salatalık, biber, domates, patlıcan gibi sebzeleri en iyi ve en verimli yetiştirmek amacı ile biran önce örtü altı yetiştiriciliğine geçilmesi gerekiyor. Bu nedenle mühendislerimiz tarafından ilçe genelinde uzun süre araştırmalar yaptırdık. Araştırma sonucu ilçemiz için en uygun sera türünü seçtik. Özellikle turşunun hammaddesinin en yaygın yetiştirildiği bölge olan Aşağı Çavundur mahallemizde bizimle çalışmak isteyen iki çiftçimizle örnek sera kurulumunu başlattık. Üreticilerimizden Veli Esra ve Vehbi Taşkesti ile başladığımız sera kurulumu inşallah ilçemizde tüm üreticilerimize örnek olacaktır’’dedi
Üreticilere ilk etapta 5 adet sera kurulduğunu kaydeden Akkan, kurulan seraların toplamda 1850 metrekare kapalı alana sahip olduğunu ifade etti. Kurulan seraların maliyetinin metrekaresinin 10 TL ile 40 TL arasında değişen fiyatlarda olduğunu vurgulayan Akkan, ’’Anahtar teslimi seralar kuruyoruz. İlçemiz için en uygun olacağının tespit edildiği tünel tipi seralar kurmaktayız. Sera yetiştiriciliği Çubuk’ta çok ihtiyaç duyulacak bir üretim yöntemidir. Damlama sistemi de dahil kendi firmalarımızda ürettiğimiz malzemelerle seralarımız kurulmaktadır. Beş yıl vadeli düşük faizli olarak kurulan seraları çiftçilerimize kredilendiriyoruz. Mutlaka çiftçilerimizin ve üreticilerimizin kurulan seralara gelmelerini ve yerinde inceleme yapmalarını tavsiye ediyoruz’’ diye konuştu.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.