• mufitonbasi@gmail.com
  • 0530 052 84 88

HABER DETAYI

11 Ağustos 2011 16:06

Çubuk’a Mobese Sistemi Kurulacak

 

Çubuk’a Mobese Sistemi Kurulacak

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Çubuk, Kızılcahamam, Kazan, Polatlı, Beypazarı ve Şereflikoçhisar ilçeleri olmak üzere Ankara’nın tüm ilçelerinde de MOBESE sistemi kurulması için çalışmalar başlatıldığını ve sistemin jandarma bölgesinde de kullanılacağını vurguladı.

Başkent Ankara Mobese Kameraları ile Güvenli

Ankara Emniyet Müdürlüğü verilerine göre, MOBESE devreye girmeden önce başkentte aylık 600 bin olan kırmızı ışık ihlali 6 ay içinde 200 bine, 85 bin olan hız ihlali ise 33 bine geriledi.

Edinilen bilgiye göre, Ankara’ya kurulan MOBESE sistemi sayesinde 513 noktaya yerleştirilen 825 kamera, trafik ihlallerinin azalmasında etkili oldu. Kameralar devreye girmeden önce aylık 600 bin olan kırmızı ışık ihlali 6 ay içinde hızla azalarak Temmuz ayında 200 bine düştü. Yaklaşık 6 ay önce 85 bin olan hız ihlali ise Temmuz’da 33 bin olarak kayıtlara geçti.

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, yaptığı açıklamada, son 10 yıl içinde Türkiye’nin dört bir yanında hayata geçen MOBESE sistemlerinin hayatın her alanında kullanmaya başladığını belirterek, “Maalesef Türkiye’de hemen hemen bütün iller bu sistemi kurmuşken başkentin bu işte en sona kalmış olması kabul edilebilir değildir” dedi.

Göreve başladıktan sonra henüz faaliyete geçmemiş olan MOBESE sistemini takım çalışmasıyla hayata geçirdiklerini anlatan Yüksel, 3 ay içerisinde alt yapı sistemini kurarak 825 kamerayı Ankaralıların hizmetine sunduklarını söyledi. Dikkatli bir yönetim anlayışıyla 6 ayda şahsa karşı işlenen suçlarda yüzde 30, mala karşı işlenen suçlarda ise yüzde 25 oranında düşüş sağlandığını ifade eden Vali Yüksel, “Bunun ötesinde kenti fark etme, kente karşı sorumluluklarını yerine getirmede Ankaralılar şehir içi trafiğinde de daha dikkatli olmaya başladılar. Trafik suçlarında müthiş bir düşüş oldu. Özellikle trafik kazalarında kafa kafaya çarpışma ve ışık-hız ihlallerinde düşüş sağladı” diye konuştu.

“TÜRKİYE’DE İLK KEZ JANDARMA DA MOBESE’DEN YARARLANACAK”

Kızılcahamam, Kazan, Çubuk, Polatlı, Beypazarı ve Şereflikoçhisar ilçeleri olmak üzere Ankara’nın tüm ilçelerinde de MOBESE sistemi kurulması için çalışmalar başlatıldığını aktaran Yüksel, sistemin jandarma bölgesinde de kullanılacağını vurguladı. Özellikle Kızılcahamam’daki jandarma bölgesine giren köylerin giriş noktalarına MOBESE sistemi kurulacağını bildiren Yüksel, “Toplum Destekli Güvenlik Hizmetleri’ne yönelik teknolojik yapılanmadan Türkiye’de ilk kez Ankara’daki jandarma ekiplerinin yararlanacağını söyleyebilirim. Bu konuyla ilgili projeler hazırlandı, önümüzdeki günlerde uygulamaya konulacak” dedi.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.