• mufitonbasi@gmail.com
  • 0530 052 84 88

HABER DETAYI

29 Mart 2015 12:00

Çubuk’a MOBESE Sistemi Kuruluyor

Çubuk’a MOBESE Sistemi Kuruluyor

cubuk kamera sistemiÇubuk ilçe ana caddelerine MOBESE sistemi kurulması için çalışmalar başladı.

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından Çubuk’ta yürütülen “Kent Güvenlik Yönetimi” çalışmaları hızla devam ediyor.

Alt yapısı Türk Telekom tarafından sağlanan ve Ankara Bulvarı üzerinde kurulmaya başlanılan MOBESE kameraları hız ihlali, plaka takip sistem kameraları, park koridoru kameraları, sabit hareketli kameralar sayesinde, kırmızı ışık ihlalleri, aşırı sürat yapan araçlar, çalıntı araçlar anında tespit edilebilecek. Kesilen cezalar tıpkı trafik cezaları gibi sürücünün adresine gönderilecek. İlçeye kurulacak MOBESE sistemi ile trafik ihlallerinin ve hırsızlık olaylarının önüne geçilmek isteniyor.

Bu arada hız ihlali yapan ya da kırmızı ışıkta geçen araçların sahiplerine merkezdeki görevli ekipler tarafından ceza makbuzu kesilmesi öngörülürken, cezalara itiraz edilmesi durumunda görülecek davalarda söz konusu ihlalle ilgili fotoğraf ve 12 saniyelik görüntü kayıtları ”delil” olarak sunulacak.

Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, çalışmalar hakkında genel bilgiler vererek sistemin kısa sürede kurulacağını ifade etti.

Üç yüz metre mesafeden plaka belirleme, kimlik tespiti gibi birçok işlem yapabilecek kameralar için ayrıca İlçe Emniyet Müdürlüğü binasında MOBESE kumanda merkezi de kurularak tüm kameralardan ilçenin 7 gün 24 saat olarak takip edilecek.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.