• mufitonbasi@gmail.com
  • 0530 052 84 88

HABER DETAYI

20 Aralık 2009 22:19

Çubuklu Öğrenciler Para Kazanacak

cubuk calisan ogrenciÇubuk Hayri Aslan Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencileri, “Hayat Boyu Öğrenme Programları Leonardo da Vinci Avrupa Birliği Mesleki Eğitim Programı” kapsamında kurdukları şirket vasıtasıyla bir hastaneye ihtiyaç malzemeleri üretip para kazanıyor.

 Hayri Aslan Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdürü Celalettin Gözen, projeyi Almanya, Litvanya, Slovenya ve Türkiye”nin birlikte yürüttüklerini söyledi. Amacın, Kız Meslek Liselerinde girişimcilik ruhunu kazandırmak ve geliştirmek olduğunu ifade eden Gözen, “Proje kapsamında belirlediğimiz 10 öğrencimizle birlikte okulumuzda Onbir AB Tekstil Ltd. Şti. adıyla sanal mini bir şirket kurduk. Bununla öğrencilerimizin şirket kurma aşamalarını, şirket faaliyetlerini, pazarlama ve üretimini öğretirken birebir uygulama yapmalarını sağlamaktır. Çalışmaları tamamen öğrenciler yürütmektedir. Daha sonra projeye katılan okullar arasında en iyi girişimci grup ödül alacaktır” dedi.

TURŞU MAĞAZASI

Öğrencilerin girişimcilik kulübünce kurulan şirket, Halil Şıvgın Çubuk Devlet Hastanesi ile yaptıkları anlaşma ile hastanede kullanılan, batın, hasta önlüğü, bohça ve nevresim gibi ürünleri üretiyorlar. Yeni hastanenin bazı ihtiyaç malzemelerini üretecek öğrencilerin, açacakları satış mağazası ile de turşu suyu ve yöresel el ürünlerini satacakları bildirildi. Onbir AB Tekstil Ltd. Şti Genel Müdürü 10. sınıf öğrencisi Esma Yurtoğlu, bugüne kadar üretip sattıkları ürünlerden yaklaşık bin 500 TL para kazandıklarını belirtti.

 YÖRESEL ÜRÜNLER

Yurtoğlu, yakın bir zamanda Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden”in desteği ile de Atatürk Parkı”nda turşu suyu ve yöresel ürünler satış mağazası açacaklarını ifade etti.

Ürün satışından elde edilen gelirin yarısı okul ihtiyaçları karşılanmak üzere okulun döner sermayesine aktırılırken diğer yarısının öğrencilere harçlık olarak kaldığı öğrenildi.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.